Єремеєв пояснив, чому в Україні погані дороги

Єремеєв пояснив, чому в Україні погані дороги
До кінця 2013 року державний бюджет недоотримає близько 7 мільярдів гривень, які повинні йти на ремонт українських доріг, - заявив позафракційний народний депутат України Ігор Єремеєв (на фото).

Про це Єремеєв говорив 19 червня з трибуни Верховної Ради, повідомили у прес-службі нардепа.

За 2013 рік держбюджет має всі шанси недоотримати акцизів та ПДВ з продажу нафтопродуктів на суму 7 мільярдів гривень. Це ті мільярди, які повинні йти на ремонт доріг. Ними майже вдвічі можна було погасити поточний борг «Укравтодору» за 2012 рік, - заявив депутат.

Уряд нещодавно оголосив, що для повного ремонту доріг в Україні потрібна колосальна сума - 500 мільярдів гривень. «Але і цих нереальних грошей не вистачить, адже невідомо куди, як вода в пісок, витікають мільярди державних коштів» - переконаний Ігор Єремеєв.

Як доказ цього він навів конкретні цифри Мінфіну. За 2012 рік недонадходження до бюджету акцизу та ПДВ з продажу нафтопродуктів склали 4 млрд. гривень. У поточному 2013-му році ці тенденції лише набрали обертів.

Лише за 4 місяці цього року спостерігається зменшення надходжень податків ще на 35 %. Отже, за прогнозами наприкінці 2013 року бюджет не дорахується 7 мільярдів гривень, яких би вистачило на будівництво 1,5 тис. кілометрів автобанів європейського рівня, не кажучи вже про якісну реконструкцію існуючих доріг, - заявив Єремеєв.

«Як Уряд може не реагувати на такі катастрофічні статистичні дані?! Особливо на тлі бюджетного дефіциту, який збільшився до 54 мільярдів гривень», - сказав нардеп.

«Експерти вже підрахували, що зараз зношеність українських доріг – 85 відсотків. Через 3-4 роки вона досягне 100 відсотків! Куди ми йдемо? Де нарешті та межа, яка змусить можновладців зупинитися та зрозуміти катастрофічність ситуації?», - йшлося у виступі депутата.

Він додав: «У народі говорять: «Прийшли як господарі, а живуть як гості». Тож в країні нічого не зміниться, доки в ній чиновники і міністри поводяться як гості!»

«Ми зобов’язані розібратися, куди зникають державні кошти, які мають надходити на ремонт доріг. Народ України має право це знати, а також знати правду про причини негативної динаміки надходжень податків від нафтопродуктів, які безпосередньо повинні спрямовуватися на дорожнє будівництво» - резюмував Ігор Єремеєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чувак, ти скажи чому не голосував за скасування Харківських угод і виведедення флоту Росії з Севастополя? те що Єремеєв, Івахів, Мартиняк та Палиця лопочуть - це лише слова. А голосують вони так як треба ПР і Януковичу. болтуни
Відповісти
При чому тут харківські угоди? Коли в країні таке коїться? вітівські сявки як по писаним темам шурують завжди. Ви хоч креатив увімкніть , якщо можете
Відповісти
щоб краще жити, їздити по нормальних дорогах, відчувати безпеку, мати належне медобслуговування та нормальну екологію треба зовсім небагато - просто виїхати звідси в нормальну країну. а чекати поки повиздихають кнопкодави, тушки і казнокради немає сенсу.
Відповісти
Знавець українських доріг!!! Бачимо як відремонтовано шмат дороги біля офісу Континіуму! Пітримою-БОЛТУ!
Відповісти
Это он их не доплатил, скрыл доходы и плачется?
Відповісти
Як би він їх не доплатив, з трибуни він би про це не казав. це ж банальна логіка.
Відповісти