Націоналістів, які пошкодили Леніна в Києві, покарали умовно. ВІДЕО

Націоналістів, які пошкодили Леніна в Києві, покарали умовно. ВІДЕО
Націоналістам, які в 2009 році пошкодили пам'ятник Володимиру Леніну в Києві, призначили покарання у вигляді "умовного" позбавлення волі на 2 і 3 роки.

Шевченківський райсуд Києва визнав їх винними у хуліганстві, - пише ТСН.

Зокрема, Миколу Коханівського засудили до 3 років обмеження волі з іспитовим строком 2 роки, голову Дубровицької районної організації ВО "Свобода" (Рівненщина) Олександра Задорожного, націоналістів Андрія Тарасенка, Богдана Франта та Івана Срібного – до 2 років умовно.

Напередодні в суді націоналісти заявили, що не визнають себе винними, і оскаржуватимуть вирок в апеляційному суді.

"Ми категорично не згодні з таким вироком суду. Хлопці діяли виключно у рамках закону і виконували указ Президента України. Ми оскаржуватимемо вирок у апеляційному суді", - заявив адвокат націоналістів свободівець Сидір Кізін.

Крім того, руйнівники пам'ятника Леніну пообіцяли й надалі нищити "окупаційні символи".



Нагадаємо, в 2009 році п'ятеро активістів організацій "Конгрес українських націоналістів" і "Тризуб" ім. Степана Бандери відбили молотом носа, бороду, вухо та руку пам'ятнику вождю в Києві.

Пізніше активісти Конгресу українських націоналістів пояснили, що в такий спосіб патріоти сприяли виконанню указа президента Ющенко про вшанування жертв Голодомору. Дана судова справа тривала близько 4 років. Націоналістам інкримінували статтю 296 ("хуліганство"), яка передбачає до 5 років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ленін, Київ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.