Чому насіння кукурудзи не дає паростків?*

Чому насіння кукурудзи не дає паростків?*
Завдяки простому догляду, швидкому росту та високій врожайності кукурудза є однією з найпоширеніших та найвигідніших сільськогосподарських культур. Проблеми з пророщенням рідко виникають з селекційним насінням, якщо воно було висаджене в правильних умовах. Саме такий посівний матеріал ви можете підібрати тут – https://yablukom.ua/semena-kukuruzy/. Це гібриди, які створювалися спеціально для отримання великого врожаю в різних умовах. Для гарантованого результату важливо не лише правильно підібрати насіння, а уникати негативних для нього впливів.

Час і температура

Для успішного пророщення насіння солодкої кукурудзи потребує температури 16-30 °С. Якщо температура опускається нижче 13 °С, починаються проблеми. Тому посів рекомендується проводити вже після заморозків, коли грунт прогріється до бажаних значень. Можливе штучне прогрівання грунту, наприклад, за допомогою темної плівки.

Вологість та світло

Вологість грунту та інтенсивність сонячного освітлення – два ключових компоненти для успішного пророщення насіння солодкої кукурудзи. Суха земля вповільнює пророщення та може повністю зупинити цей процес. В першу чергу це стосується гібридів з підвищеним вмістом цукру. В даному випадку особливий інтерес представляє використання стійких до засухи гібридів. Вони були створені спеціально для підвищення врожайності в регіонах з обмеженими водними ресурсами. Дослідження показують, що такі гібриди дозволяють підвищити врожайність на 15-20% в порівнянні з «конкурентами», не призначеними для таких умов.

Надто велика кількість води провокує гниття, появу плісняви, особливо якщо сонячного світла недостатньо для висушування грунту. Паростки найкраще розвиваються при постійному сонячному освітленні та при помірному зволоженні.
Шкідники

Насіння солодкої кукурудзи є дуже заманливою здобиччю для багатьох комах і птахів. Для захисту від останніх використовують відлякувачі та сітки. Знизити ризик появи комах можна, очищуючи поле від бур’янів та сміття.

Ключовим фактором для захисту від хвороб насіння є профілактика. Забезпечте оптимальні умови для появи паростків, ретельно відбирайте посівний матеріал, і в результаті вдасться отримати максимально ефективні результати.

При правильному зберіганні насіння кукурудзи лишається життєздатним протягом 2 років. Якісні гібриди забезпечують сходження до 95%. Насіння, яке є старим або не зберігалося в належних умовах, може не дали паростків навіть при оптимальних характеристиках грунту, вологості, температури та освітлення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати бензопилу*
23 березень, 2020, 13:17
Чому насіння кукурудзи не дає паростків?*
23 березень, 2020, 13:14