Сьогодні, 23 квітня, пенсіонерам почали виплачувати «карантинну тисячу»

Сьогодні, 23 квітня, пенсіонерам почали виплачувати «карантинну тисячу»
Сьогодні, 23 квітня, розпочали виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 гривень. На це уряд спрямував 10,6 млрд гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Одноразову грошову допомогу в сумі 1 тисяча гривень отримують пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадяни, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Грошову допомогу близько 7 мільйонам громадян, які отримують пенсії та державну соціальну допомогу на рахунки у банках, виплатять не пізніше 24 квітня. Громадянам, котрі отримують відповідні виплати через пошту, листоноші доставлять грошову допомогу додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів.

Довідково:

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 р. № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» передбачено виплату одноразової грошової допомоги окремим категоріям населення, а саме:

- пенсіонерам, розмір пенсії яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5000 гривень станом на 1 квітня 2020 року;

- одержувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»);

- одержувачам державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю; - одержувачам тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Багато інших країнах всім дають по 1000 доларів нас бідотя шо тут скажеш
Відповісти
щось не виходить.
якщо 10.6млрд поділити на 1000
виходить 10 600 000 чоловік.це що кожен
третій громадянин отримає?
Відповісти
На руки отримають менше. Навіть не 800.
Відповісти
Отримав чоловік сьогодні 1000.00
Задоволені,що дотримали свого слова!
Відповісти
Событие века!!! А сколько говорили об этом.А как же быть работающим,которых отправили за свой счёт и у которых дети? А именно с их налогов пенсионеры получили долгожданную тысячу.А во время карантина только и думают о пенсионерах.Когда закончится этот беспредел под названием"карантин"?Создается впечатление,что карантин объявили для того ,чтобы добить народ ещё и голодом.Тем более управлять людьми легко,когда они заперты в своих квартирах.Но помните: терпение народа не безгранично!!!
Відповісти
Ці кацапські провокатори тіпа свєти, вже набридли, понавилазило.
А що до грошей - то ситуація дивна, порошенко "крав, а гроші були, слуги "не крадуть", а грошей немає.
А карантин пора знімати, хай виходять люди на роботу, лишити тільки обовязок носіння масок постійно, поки не закінчиться епідемія повністю і не відкривати заклади, де маски знімати потрібно, наприклад, кафе та ресторани.
Відповісти
Останні новини
Сьогодні, 23 квітня, пенсіонерам почали виплачувати «карантинну тисячу»
23 квітень, 2020, 17:42