Вибухи під Самарою: очевидці кажуть про «дощ з патронів». ВІДЕО

Вибухи під Самарою: очевидці кажуть про «дощ з патронів». ВІДЕО
На вечір 19 червня вибухи на військових складах під російською Самарою не припинилися.

Склади боєприпасів здетонували пізно ввечері у вівторок, 18 червня, - йдеться у сюжеті ТСН.

На вечір 19 червня пожежникам вдалося локалізувати вогонь. Із навколишніх населених пунктів евакуювали 6,5 тис. людей. За офіційною інформацією, загиблих немає. Водночас люди кажуть, що загинув різноробочий, який залишився на полігоні. Його тіло на часі не знайшли.

Десятки людей з пораненнями звернулися по медичну допомогу. Офіційно відомо про 40 постраждалих, десятеро знаходяться у лікарні.

МНСники працюють цілодобово. Їхній штаб розміщений у містечку Чапаєвськ, який зачепило вибуховою хвилею.

Та найбільше дісталося селищу Нагорне, яке знаходиться у 5 хвилинах машиною від полігону. Місцеві кажуть, що таких вибухів вони ще не бачили. Вибуховою хвилею у будинках вибило скло та навіть повидирало рами вікон, позачіпляло дахи. Уламки розліталися на 3-4 км від полігону та падали на машини, що рухалися трасою.



"Їхали... Вибух. Вибуховою хвилею вибило все скло у машині", - розповів постраждалий. Вибухи снарядів під Самарою у Росії Селище поблизу полігону засипало снарядами.

"Витягли ми з чоловіком дітей, сховалися за машиною, бо летіли всюди патрони", - додала потерпіла жінка.

Пожежу на полігоні гасили всю ніч і до ранку змогли зупинити вогонь. Протягом дня сапери шукали снаряди, які не розірвалися. Ними позасипало вулиці та городи Нагорного. Дорога, яка веде до полігону, також усіяна боєприпасами. Туди важко було запустити навіть важку техніку.

Територія в радіусі 8 км навколо полігону оточена. Людей не пускають додому через небезпеку. Вдень було затишшя, але через вітер снаряди знову почали вибухати.

Тим не менш військові запевняють, що скоро це припиниться, та обіцяють за два дні за допомогою військової техніки, літаків, пожежного танку та роботів утилізувати всі снаряди та розчистити територію.

Від самого складу боєприпасів нічого не залишилося - він був рознесений вщент. А військові говорять, що тут було 12 млн боєприпасів. Майже всі снаряди були дрібного калібру - близько 23 мм, які під час вибуху розлітаються у радіусі 1 км. Але були і потужніші.

На часі слідчі з'ясовують, чому сталася серія вибухів, та хто у цьому винен. Основна версія слідства - це порушення техніки безпеки. За цією статтею і відкрили карну справу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
втрачають москалі свій військовий потенціал
Відповісти
Останні новини
Вибухи під Самарою: очевидці кажуть про «дощ з патронів». ВІДЕО
20 червень, 2013, 07:00