МОЗ отримало 450 тисяч тестів на коронавірус

МОЗ отримало 450 тисяч тестів на коронавірус
В Україні за минулу добу зафіксували 392 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Зокрема, 28 випадків – у дітей та 73 – у медичних працівників. Одужали за добу 24 особи, а померли 11.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу сьогодні, 27 квітня, - йдеться на сайті МОЗ України.

За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зафіксували у Харківській області (49), Закарпатській області (46), Чернівецькій області (34) та в місті Києві (32).

МОЗ отримав майже 4500 ПЛР-систем (450 тисяч тестів) українського виробництва, які за якістю і точністю відповідають світовим стандартам. 27 квітня буде поставка ще 1600 ПЛР-систем (160 тисяч тестів).

Зазначається, що на сьогодні в Україні проводиться до 5-6 тисяч ПЛР-тестувань на добу. МОЗ планує посилити потужність лабораторій та залучити більше лаборантів, щоб збільшити кількість ПЛР-тестувань до 8-10 тисяч на добу.

А також цього тижня МОЗ розгляне можливість використання ІФА-тестів, які виявляють антитіла у людей, що перехворіли на COVID-19.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.