У Луцьку розробили «антикоронавірусний» ґаджет для відкривання дверей зап’ястям, а не долонею

У Луцьку розробили  «антикоронавірусний» ґаджет для відкривання дверей зап’ястям, а не долонею
Кафедра матеріалознавства Луцького національного технічного університету виготовила 3D-друком гаджет для відкривання вхідних дверей у головному корпусі вишу зап’ястям, а не долонею.

Тепер таку річ університет пропонує безкоштовно виготовити для соціальних об'эктів міста, інформують на сайті вишу.

За словами завідувача кафедри матеріалознавства Миколи Мельничука, задум був реалізований силами студента-магістранта та асистента кафедри.

«Я лише ідейний натхненник, все решта це - робота команди. Ідея не наша, я її побачив у наших колег з Бельгійської компанії Materialise у Льовені і запропонував колегам реалізувати у нас. Студент магістр та за сумісництвом лаборант Роман Остапчук під керівництвом асистента Сергія Куцика зняли розміри та спроектували у SolidWork ЗD модель та виготовили на нашому 3D принтері. Сьогодні встановили на двері експериментальний зразок, за результатами експлуатації побачили, що геометрію необхідно трошки покращити для більшої жорсткості і ми готові за потреби надрукувати скільки необхідно, щоб додатково убезпечити наших колег та студентів. До того ж, дуже вчасно було закуплено за кошти університету пластик для 3D принтера, який ми замовляли раніше. Тому, кафедра готова включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безкоштовно такі ручки для соціальних об’єктів міста, лікарень, шкіл і тп», - розповідає завідувач.

Після вдалого експерименту, науковці готові за запитом надрукувати такі ручки безкоштовно для соціальних об’єктів міста, задля боротьби з COVID-19.

Зауважують, що університет зараз на карантині, але життя триває і до закладу освіти періодично є потреба заходити співробітникам, які слідкують за інфраструктурою, адміністрації, відвідувачам за довідками і тп.

«Ми розуміємо, що нам жити з цією загрозою ще не один місяць. Якщо наша робота допоможе захисти хоч одну людину, то це велика перемога», - йдеться у повідомленні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А відео слабо було відзняти і показати у дії?!
Відповісти
Молодці. Адже ж можуть коли захочуть.
Відповісти
навчіться відкривати двері силою думки і не треба вигадувати ніяких гаджетів!
Відповісти
винахід століття)))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розробили «антикоронавірусний» ґаджет для відкривання дверей зап’ястям, а не долонею
27 квітень, 2020, 12:05