Рибалки-любителі зарибнили Хрінницьке водосховище. ФОТО

Рибалки-любителі зарибнили Хрінницьке водосховище. ФОТО
26 квітня зарибнили Хрінницьке водосховища поблизу села Липа Горохівського району. Вселення здійснювалося з ініціативи та за рахунок групи рибалок-любителів і власників дач, розташованих в цьому селі.

Про це інформує пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Так, до водосховища випустили 20 тисяч екземплярів п’ятиденних личинок щуки. Зарибок виростили в ставовому рибному господарстві у селі Перемиль Горохівського району.

«Дякуємо усім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення наших водойм життєво необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу», - прокоментував начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Довідкова інформація.
Вперше цьогоріч зариблення Хрінницького водосховища поблизу села Липа Горохівського району відбулося 17 березня. Тоді до водойми випустили 3 851 екземплярів риби загальною вагою 870 кг.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А держава что там? как всегда?-не принимает участие?, только пожирает?
Відповісти
минулого року там тільки біля Липи 5 сіток стояло по пару десятків метрів , всю більшу рибу виловили ,щуку більше 3 кг практично неможливо зловити. 1-2 кг і менші.
Відповісти