У Луцьку підписали договір із «Богдан Моторс» щодо оновлення автопарку тролейбусів. ФОТО*

У Луцьку підписали договір із «Богдан Моторс» щодо оновлення автопарку тролейбусів. ФОТО*
Вже цієї осені Луцьком почнуть курсувати нові та сучасні низькопідлогові 12-тиметрові тролейбуси від однієї із найпотужніших в Україні автомобілебудівельних компаній – ДП «Автоскладальний завод № 1 «АТ «АК «Богдан Моторс».

У понеділок, 27 квітня, луцька мерія та «Богдан Моротс» підписали двосторонній договір щодо постачання місту 29 нових тролейбусів, 5 з яких на вулицях обласного центру мають з’явитися вже у вересні цього року.



Директор луцького автозаводу Дмитро Писаний каже, що до початку виробництва тролейбусів готові приступити у будь-який момент, наразі ж чекають передоплати від міста. Переконує, що ресурсів і людей вистачає, тому затримок за «Богданом» не буде.

«Коли ми тестуємо наш транспорт вулицями міста, то лучани із захватом спостерігають за новенькими автобусами, ми ж у свою чергу отримуємо чимало схвальних відгуків. Я думаю, що мешканцям Луцька сподобається те, що тепер і вони матимуть можливість їздити в такому сучасному транспорті», – каже Дмитро Писаний. До слова, підприємство має чималий досвід на автомобілебудівельному ринку України і транспорт «Богдана» курсує в багатьох містах. Незабаром поповнення чекають і у Львові. Дмитро Писаний каже, що автозавод запропонував найкращу ціну на транспорт.



Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц зауважив, що для того, аби повною мірою покрити транспортні потреби міста із населенням у більш ніж 200 тисяч осіб, потрібно мати щонайменше 100 тролейбусів. Після запуску «Богданів» Луцьком їздитиме 70 «рогатих», позаяк, ті що вже курсують, обіцяють не списувати, лише на деякий час «зняти» з маршрутів для капітальних ремонтів. «Нові тролейбуси значно покращать ситуацію, це дасть можливість наповнити діючі маршрути додатковими одиницями транспорту, які допоможуть збільшити пасажиропотік», – каже Володимир Пуц.



Усі нові тролейбуси обладнають кондиціонерами в салоні та кабіні водія, комплектація передбачає і usb-порти для заряджання мобільних пристроїв. Особливу увагу приділять також створенню комфортних умов для людей з обмеженими можливостями. Тихі, екологічні й економічно вигідні тролейбуси від «Богдан Моторс» споживатимуть удвічі менше електроенергії. До того ж, обіцяють подумати і над оригінальним дизайном і маркуванням, що за стилем відповідатимуть Луцьку. В умови тендерного договору входить також і комплект запасних частин.



Згідно із тендерним договором, поставка усіх тролейбусів повинна завершитися не пізніше, аніж за 50 тижнів після отримання авансного платежу від замовника.

«Ми сподіваємося, що це – лише перший етап нашої співпраці, який дасть поштовх для розвитку інфраструктури і транспорту міста», – каже виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Наголосив на тому, що замовлення Луцьком продукції вітчизняного підприємства призведе до завантаження виробництва, збереження робочих місць та збільшення відрахувань до місцевих і державного бюджетів – стабілізацію особливо важливих факторів у такий непростий для країни і світу період.



Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що проект «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька Волинської області» став можливим завдяки співфінансуванню Люцької міської ради та Європейського інвестиційного банку, що надає 80% кредитних коштів для реалізації, а це – 4 млн 360 тис. євро




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо опять?
Відповісти
Без показухи ніяк?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку підписали договір із «Богдан Моторс» щодо оновлення автопарку тролейбусів. ФОТО*
28 квітень, 2020, 08:30