Через посуху волинські фермери можуть втратити частину урожаю. ВІДЕО

Через посуху волинські фермери можуть втратити частину урожаю. ВІДЕО
Керівник ТзОВ “Волинь Нова” Іван Мисевич розповів, що через посуху волинські аграрії ризикують втратити частину урожаю.

Його підприємство розташоване у Горохівському та Локачинському районах. Вирощує ріпак, озиму, яру пшеницю та ячмінь. Цими днями завершили сівбу гороху та кукурудзи, - йдеться у сюжеті "Суспільного".

"Цього року сівба дуже складна у зв’язку із малою кількістю опадів. Як в зимовий період, так само і зараз. Земля потріскана, волога на критичному рівні. Якщо не буде найближчим часом дощів, це дуже вплине на результат цього року по врожаю", - розповів директор сільгосппідприємства Іван Мисевич.

"Нестача вологи може вплинути на якість і на об’єм майбутнього урожаю. На полі земля суха. Однак, аграрії здійснили посіви. Порядка 25 тисяч гектарів — це 80 відсотків до прогнозованих площ, соняшника — це 27 тисяч. Це — майже 90 відсотків до намічених площ. Сої близько половини. Це — 20, 23 гектари", - підкреслив начальник відділу рослинництва і технічної політики управління АПР облдержадміністрації Олександр Книш.

Тракторист-машиніст сільгосптехніки Олександр Касянчук розповів, працює на тракторі американського виробництва, ним культивує грунт перед сівбою.

"Дуже гарна техніка. Я на ньому працюю 6 років, не жаліюся, нормальний трактор. А раніше на якій техніці працювали? На Джондірах, на ХТЗ. Починав з меншого, а за роки пересів на кращий, дорожчого", - каже тракторист-машиніст Олександр Касянчук.

Жителі села Бубнів працюють на городах із перших днів квітня. Місцева жителька Марія Власюк каже: тут посадили малину, цибулю, моркву, буряки, картоплю, посіяли озиму пшеницю, перець та помідори. Розповідає: через суху весну доводиться щовечора поливати городину.

"З чоловіком удвох вивозили гній, розкидали. Він пригорав. Маємо свого трактора, невеличкого Т-25 і чоловік працює на ньому. Переорював на ньому, потім удвох знову посадили картоплю. Завжди приїздять діти, але цього разу вони не захотіли їхати, бо карантин", - каже жителька Марія Власюк.

"У нашому підприємстві на коронавірус ніхто не захворів. Ми посилили засоби захисту з початку ведення карантину. В нас усі працівники користуються антисептиками, масками. Дистанції дотримуються півтора метра, ніколи не має скупчень людей. Для нас це на роботу ніяк не вплинуло", - зауважив директор сільгосппідприємства Іван Мисевич.

За словами начальника відділу обласного управління агропромислового розвитку Олександра Книша, посівну кампанію, станом на 28 квітня, завершили до двох десятків сільгосппідприємств. В області посіяли ранні ярі зернові культури на площі понад 100 тисяч гектарів. З них — 15 тисяч гектарів пшениці, 30 тисяч ячменю, 35 тисяч гектарів вівса та 5 тисяч гектарів гороху.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через посуху волинські фермери можуть втратити частину урожаю. ВІДЕО
28 квітень, 2020, 18:50