На Сході під час обстрілу загинув український військовий

На Сході під час обстрілу загинув український військовий
Внаслідок обстрілів 28 квітня на Сході загинув український військовий.

Минулої доби збройні формування Російської Федерації знову порушили зобов’язання щодо припинення вогню та 17 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, повідомляє преслужба штабу ООС.

28 квітня противник застосував проти українських воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібрів 152 мм та 122 мм, міномети калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

"Для припинення ворожих обстрілів наші захисники ефективно застосували чергові вогневі засоби. Відчувши на собі рішучість дій наших воїнів, окупанти відмовились від подальшої активності. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами", - повідомили у штабі.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вів вогонь по українських позиціях неподалік Кам’янки з міномета 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Опорні пункти Об’єднаних сил неподалік Опитного ворог обстрілював з ручного протитанкового гранатомета. Біля Павлополя противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а неподалік Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Мінські домовленості щодо відведення важких озброєнь російсько-окупаційні війська вчора багаторазово порушували в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

Від початку поточної доби російські найманці вже двічі порушили режим припинення вогню. Противник зі станкових протитанкових гранатометів, зенітної установки та великокаліберних кулеметів обстріляв наші позиції біля Верхньоторецького, а з мінометів 82-го калібру вів вогонь поруч з Новотошківським. У відповідь на порушення українські воїни застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де ви там бачили збройні формування Російської Федерації?
Відповісти
Офіційні чиновники РФ та ватажки так званих ЛДНР про це прямо говорять. Ви перепрошую де останні 6 років були? Спали мабуть..
Відповісти
Наведи приклади,а то вже у декого збройні формування Росії затьмарують розум.Багато полонених ролсіян взято в полон?Є найманці....І це підтверджують з обох сторін конфлікту...
Відповісти
Якщо ці угрупування керуються російськими офіцерами та генералами, то вони і є збройними формуваннями РФ. За доказами - читайте офіційне розслідування справи про збитий Боїнг де фігурують найвищі військові чини Росії. Російські військові також були взяті в полон. Зніміть вже рожеві окуляри хоча б на шостому році війни.
Відповісти
На 100 % громадянська війна! Участь сусідніх країн обов'язкова. А також деяких далеких, бо їм загрози немає.
Чому генерал Громов вів перемовини з чеченськими сєпарами і президент Єльцин?
Відповісти
Дурний ти Олеже, і діти такі самі виростуть. Проснись.
Відповісти
А зброя звідки береться? Набої, новітня техніка, з неба падає, чи постачається відомим всім шляхом? А хто постачає? Нема там і близько громадянської війни, як і в криму - є окупація, чітка і зрозуміла, з повною доказовою базою.
Збитий боінг то доводить на 100%.
Відповісти