Якщо ви забули когось привітати*

Якщо ви забули когось привітати*
Ви забули привітати з днем народження свого нареченого, колегу чи найкращого друга? Що робити?

Згадати про привітання на день народження сьогодні набагато простіше, зокрема завдяки різним технологічним інструментам. З нагадуваннями, які пропонують Facebook, та повідомленнями, інтегрованими у календарні програми на смартфонах, виконуються всі умови, щоб ви не забували день народження сина / дочки, свого нареченого чи одного з батьків.

Але, незважаючи на все це, в денній круговерті, ви все одно знаходите спосіб не бажати вчасно щасливого дня народження важливим для вас людям. "Чудово"! Але не хвилюйтеся; це може трапитися з будь-ким. Найголовніше - придумати, як виправити.

Ви забули про день народження, але згадали до кінця дня

Реакція, яку ви отримаєте, якщо ви забудете день народження, залежить, звичайно, від типу стосунків, які ви маєте з людиною, а також від обставин, за яких ви усвідомлюєте своє упущення. Один з найчастіших випадків - це те, що подія приходить на думку рано ввечері, коли ви більше не переймаєтесь своїми щоденними справами. Якщо це трапиться, найкращий спосіб дії - не поспішати надсилати швидке повідомлення. Натомість будьте готові діяти так, ніби ви навмисно забули. Більшість людей очікують отримання повідомлень чи подарунків у день народження. Відтак відчуття розчарування може виникнути, коли ви ігноруєте подію.

Але коли пізно вночі ви повертаєтесь до цього, і вітаєте красиво, поводячись так, ніби все планували, суперечка відчуттів між розчаруванням і задоволенням вирішується на користь задоволення. Тож саме час запросити дружину пообідати в най шикарнішому ресторані міста, опублікувати ретельно написане вітання через вашу сторінку у Facebook або свій акаунт в Instagram, або навіть придбати презент після виходу з роботи, щоб мати можливість подарувати дитині довгу бажану пару взуття. Навіть якщо ви насправді забули, повертаючись до дня народження пізно вночі, коли людина цього більше не очікує, ви отримуєте додатковий бонус за подарунок, який відповідає їхнім побажанням і це може змінити ситуацію.

Ви згадали про день народження після того, як дата минула

Тут вже не варто робити вигляд, що все так і було заплановано. Це було б занадто, щоб виглядати правдою. Перший крок - зробити щире вибачення. Ви можете це зробити письмово або усно під час випадкової або запланованої зустрічі, запрошення на вечерю, до кіно або до клубу, наприклад. На жаль, погана новина: вибачення буде достатньо лише у тому випадку, якщо зацікавлена людина не дуже близька вам, навіть якщо ви бачитесь регулярно (колега по роботі, сусід).

Якщо мова йде про вашого нареченого / дружину або вашого родича, вам доведеться прийняти невідворотність фінансових витрат. Розуміючи людину, запитайте у неї, що зробило б її щасливою, наполягаючи на випадок, якщо вони попросять вас відмовитись. Але для того, хто не може вибачити вас, незважаючи на ваші виправдання, саме час зробити приємний подарунок, не вимагаючи нічого. Ваш партнер мріяв побувати на шоу Cirque du Soleil на гастролях у вашому місті? Купіть квитки і подаруйте йому веселий вечір. Ваша дитина хотіла поїхати до парку розваг? Нейтралізуйте свою забудькуватість, провівши разом веселу суботу, якщо можливо, з двома-трьома його друзями. Ваша дитина щойно влаштувалась на першу роботу і подорожує на метро вранці та ввечері? Чому б не допомогти їй придбати машину? Елементу несподіванки у поєднанні з важливістю запропонованого подарунка має бути достатньо, щоб повернути вас до людини реабілітованим. Звичайно, це стосується лише тих випадків, коли людині не потрібно було освіжати вашу пам’ять.

Ви забуваєте, і стурбований ювіляр нагадує вам, що це був його день народження

Найделікатнішим контекстом, безсумнівно, буде те, що людина зобов'язана освіжити вашу пам’ять стосовно свого дня народження. Якщо вона зробить це на сам день народження, тим краще! Вам просто потрібно відповісти невиразно, зробити вигляд, що ви не надавали важливості цьому, а потім здивувати людину ввечері, як пояснено в п.1.

Але якщо людина повідомить вас про вашу забудькуватість через кілька днів після того, як минула річниця, вам слід якмога швидше опановувати ситуацію.Нагадуючи, що ви забули сказати побажання в її день народження, людина вже показує вам, що це вплинуло на неї і що ваші слова були б для неї важливі. Тож вибачтесь негайно, відверто і визнайте недолік у своїй пам’яті. Потім виконайте кілька кроків, щоб пробачитись. Подаруйте квіти або декоративний предмет із додатковим словом вибачення.

По-друге, запросіть людину вийти на вулицю (у кіно, до ресторану тощо) або у подорож. Нарешті, поки ваша дружина, дитина чи батько думають, що ви вже зробили все, щоб показати їм, що забути день народження було помилкою, подаруйте їм особливий подарунок.
Ось! Тепер ви знаєте, що робити, якщо річниця близької людини була забута. Перш за все, пам’ятайте, що найголовніше - враховувати те, що подобається людині, бути щирим і оцінювати ваше матеріальне становище. Зрештою, якщо вам пробачили, але ваша кредитна картка порожня, близьків вам цього не пробачить ніколи)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вітання
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.