Як захистити двері ванної кімнати від вологи?*

Як захистити двері ванної кімнати від вологи?*
Двері до ванної кімнати регулярно піддаються впливу підвищеної вологості та температури. Через це вони можуть деформуватися, запліснявіти, перестати нормально відчинятися та зачинятися. Аби уникнути цього, необхідно максимально захистити двері від впливу вологи. Якщо виробник відповідальний, він вже подбав про це, але й ви можете дещо зробити.

Вибір конструкції

Найголовніше правило – правильно підібрати двері ви можете на сайті Термінус для встановлення у ванній кімнаті, перейшовши за посиланням https://terminus.ua/. Внутрішні дерев’яні частини повинні бути надійно захищені водонепроникним покриттям. Для цього, наприклад, використовується вінілова плівка чи емалева фарба. Сьогодні, завдяки використанню сучасних матеріалів та технологій, вологість більше не є серйозною проблемою. Врахуйте, що двері повинні мати однакове покриття з усіх боків. Якщо вони, наприклад, пофарбовані лише з одного боку, з часом може виникнути деформація конструкції.

Частіше розбухають та перекошуються двері з масиву, який не покритий достатньо якісно лаком чи фарбою. Тож при купівлі конструкції звертайте увагу на виробника. Економія зараз може виявитися збитковою в майбутньому.

Провітрювання

Підвищена вологість шкідлива не лише для дверей, а й для інших поверхонь ванної кімнати. Тому для захисту від появи конденсату приміщення повинне ефективно провітрюватися. Зазвичай лише стандартного вентиляційного отвору для цього недостатньо. Після користування гарячою водою рекомендується на деякий час лишити двері відчиненими, аби насичене парою повітря швидше розвіялося. Якщо у кімнаті є вікна, використовуйте для провітрювання їх.
Ви також можете використовувати переносний осушувач повітря, але зазвичай в цьому немає потреби.

Догляд за дверима

Якщо ви бачите на поверхні дверей конденсат, одразу протріть їх сухою тканиною чи паперовим рушником. Будь-які розливи рідини потрібно усувати швидко. Не завадить періодично змащувати петлі та інші рухомі металеві елементи. В якісних дверей вони виготовлені з антикорозійних сплавів, тому не потребують якогось особливого обслуговування. Періодично оглядайте покриття і оновлюйте його, якщо воно пошкоджене. Інакше оголена деревина буде вбирати вологу та збільшуватися в об’ємі.

Почніть з простіших рішень і, якщо вони виявляються неефективними, переходьте до складніших. Наприклад, зовсім не потрібно встановлювати у ванній кімнаті осушувач повітря чи додатковий вентилятор, якщо можна просто придбати вологозахищені двері. Це вигідна інвестиція, що дозволить зекономити багато грошей та часу в майбутньому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: двері, ванна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити двері ванної кімнати від вологи?*
30 березень, 2020, 19:58
Смачні торти і тістечка*
30 березень, 2020, 19:54