У питанні пільгового проїзду для «дітей війни» треба знайти «золоту середину», – мер Луцька

У питанні пільгового проїзду для «дітей війни» треба знайти «золоту середину», – мер Луцька
Міський голова Луцька Микола Романюк вважає, що не можна виокремлювати лише «дітей війни», добиваючись їм безкоштовного проїзду в луцьких маршрутках, як це робить депутат Луцькради Андрій Осіпов.

Про це він говорив 19 червня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

За словами директора департаменту соціальної політики мерії Лариси Боярин, нині в Луцьку зареєстровано 53 тисячі пільговиків. З них 49 тисяч – пільгові категорії, які мають згідно законодавства право на безкоштовний проїзд міським громадським транспортом. Реально правом безкоштовно їздити у громадському транспорті користується близько 5,6 тисяч людей.

Лариса Боярин пояснює: загальна кількість «дітей війни», зареєстрованих у Луцьку, складає 15, 7 тисяч людей, а от «чистих» «дітей війни», тобто тих, у кого нема більше ніяких пільг, нараховується 8 878.

Луцький мер Микола Романюк вважає, що проблема, яку піднімає Осіпов, актуальна, але вирішувати її треба виважено.

«На сьогоднішній день така проблема не тільки в місті Луцьку, проблема в державі. Моя позиція: при всій повазі не можна виділяти будь-яку категорію», – зазначив мер.

Саме тому під час виконкому Романюк запропонував допрацювати це питання, поспілкуватися з іншими пільговиками, детально вивчити досвід інших міст, проконсультуватися з перевізниками, а тоді вже через місяць повернутися до розгляду.

Мер наголошує: якщо усім без винятку категоріям пільговиків дозволити безкоштовно їздити в маршрутках, то це може відбитися на ціні квитка, адже перевізники не в змозі «спонсорувати» всіх людей, які мають пільги, а в бюджеті коштів на це немає. Та й на державну дотацію сподіватися не варто.

«Ми повинні знайти «золоту середину». Нічого безкоштовного не буде. Або дотація держави, або за рахунок населення міста», – висловився мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можно подумать, что пара тысяч человек, которые реально еще могут пользоваться услугами маршруток, создадут для перевозчиков неразрешимую проблему.
Відповісти
Мова не про реальну проблему а про те як її подадуть! Сьогодні ціни у луцьких магазинах всіх видів товарів завищені від 100 до1500 відсотків. Значна кількість людей купує товар за космічними цінами бо неволодіють інформацією про те як дешево купити через інтернет і взагалі як купувати.
Адресна допомога а її нехай використовують як хочуть! І поморді депутатам дармоїдам, Осіпову зокрема!
Відповісти
пільги-пережитки минулого.грошовим компенсаціям-так!
Відповісти
В Луцьку 49 тисяч пільговиків які мають право безкоштовно го проїзду, а не декілька тисяч. Уважно читайте інформацію. Звідси логічним є висновок - сьогодні вартість проїзду в маршрутних автобусах 2 грн. Якщо перевозити всіх пільговиків безкоштовно то за проїзд в маршрутках потрібно буде платити мінімум 6-8 грн. На державу надії немає. Та й бюджету держави на це не вистачить. Якщо Лучани будуть готові платити 8 грн. За проїзд в маршрутках - то хвала Осіпову . Який піариться на цій темі і буквально на другий день після виборів за буде за цих людей.
Відповісти
Якщо пільги то для всіх категорій!!!!
Відповісти
Здоровий глузд Вчора 14:49 Відповісти
Так може ідея хороша але не у нашій соціально бідній державі.
припустимо Осіпов має завдання від перевізників знайти спосіб дати їм більший заробіток, за припустимо щось чи певну кількість чогось. Осіпов знайшов що дітям війни 10000 чол дадуть безкоштовний проїд. Наслідок: державних дотацій на покриття витрат нема, міських нема, перевізники піднімуть ціну за проїзд до 5-6 гривень. Осіпов і голєви радо приймають підвищення цін на проїз якщо не зараз то протягом року. Підвищення вартості проїзду потягне за собою потребу підвищення зарплат, далі підвищення цін. А ті хто не воював і успішно весь період СРСР тримав язик в д..пі з баранячими очима будуть "слинявити" чому у нас так усе дорожчає.
На тролейбусі проїхати неможна, позатикуються туди во..ючки та зараз вже і автобуси будуть ними забиті.
Готуйтесь панове комфорт нам усім буде гарантований!
А за Осіпова ініціатора як і за Григоренка перейменовувача вулиць голосували саме ви! Кого обрали те і маєте. вони усе довкола об..ють а самі тихенько своє косять!

Думка Вчора 15:22 Відповісти
Логічно та бери глибше. Депутатам треба якось обійти мораторій антимонопольного на підйом цін на перевезення. Бабла у перевізників достатньо щоб купити 49 голодранців (Голєва мінус - бо платитиме). а попередня відмова це був ефект торгу щоб більше запропонували. Тому може і осіпова виперли з партії щоб не асоціювався з ними а бабло там на кону і кожному стоїть таке що вам і не снилось. Знову вас як лох.в розведуть!

Інфа Вчора 19:50 Відповісти
Осіпов та Бондарук є власниками 10 маршруток. Тепер через рішення виконкому вони через суд доб'ються збільшення плати за проїзд. Ось і вся підстава для чергової активності і таємниця чергової бізнесперемоги Осіпова.

Олена Вчора 21:27 Відповісти
Неправда. Осіпов не має жодних маршруток. Взагалі ніякого бізнесу не має окрім свого адвокатського кабінету. У якому здійснює і прийом громадян. Багатьом допоміг, нікому не відмовляє, велику кількість свого часу і особистих грошей витрачає на громадські справи. Де кому вигідно очорнити хороші справ своїми брудними версіями. Осіпов людина порядна, працьовита і шляхетна

Якщо інфа прави Сьогодні 16:53 Відповісти
То Олено помічнице осіпова сидіте та не бризжіте, як адвокат він веде супроводи бізнес структур а як депутат обалванює людей, і як істинний адвокат вивчає законодавчі важелі для застосування на користь того хто йому заплатив чи заплатить у перспективі! Він Працює на перевізників бо вони йому платять!
Відповісти
Що ж можна облити г-ом усіх депутатів, і Осіпова в т.ч. Але хоча б в якийсь спосіб слід відстояти законні права на пільги (хоча доречно їх монітаризувати) та права перевізників на компенсації з перевезень (всі дотації йдуть в депо, звідтіля, під чітким керівництвом мерії, тиряться... а пільги, компенсації перевізникам? - ні, не потрібні, бо не діляться (вибачте, не ділились))
Відповісти
Пільговики є це факт і нужденні є це також факт, але є ті хто спекулює цими поняттями. Приклад ви циганці вірите коли та просить милостиню - рідко а може узагалі ні, чому?
Так і перевізники відверто фальсифікують кількості перевезених пільговиків і вимагають додацій. Так головний принцип треба змінити. Скасувати усі посвідчення на безкоштовний проїзд а їх власникам (бази про них є) надсилати гроші на проїзд, і нехай вони за свій проїзд сплачують чи у тролейбусі чи у маршрутці. Так і ЛПЄ підніметься і перевізники небудуть забріхуватись і спекулювати. А ті хто тут за пільги (через безкоштовний проїзд та компенсації з держбюджету) це перезізники чи їх працівники чи наближені до них!
Відповісти
Перевізникам потрібна підстава для підйому цін, бо вони грошища заробляють і без дотацій. Хто чув щоб перевізник добровільно відмовився від бізнесу. Он Голєв свою навідь у депутатки пропхав і імідж створює і бабло за членство в партії відстьобує чимале
Відповісти
пільги це те заганяе державу у глухий кут у нас пільговиків більш ніж інших причому половина з них живуть ибагатше ніж інші треба це міняти по принципу перевірили рівень життя-маеш пільги а то в нас сам перевірив як на платну стоянку заїжджае лексус чи джиппільговик ветеран і тд
Відповісти
Останні новини
У питанні пільгового проїзду для «дітей війни» треба знайти «золоту середину», – мер Луцька
20 червень, 2013, 14:39