Луцьке «депо» – на межі фінансової прірви?

Луцьке «депо» – на межі фінансової прірви?
Директор Луцького підприємства електротранспорту поки не готує бізнес-планів розвитку підприємства, мовляв, треба дотягнути до кінця 2013 року.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії Луцькади, яка опікується питаннями бюджету та фінансів, – пише Волинська правда.

Очільник луцьких тролейбусників Іван Грицанчук зауважив, що минулий рік ЛПЕ закінчило із збитками. Мовляв, цьому посприяли і не заплачена субвенція на перевезення із державного бюджету, і лізинг, який доводиться виплачувати.

Він переконував присутніх, щоб якби держава виконувала всі свої зобов`язання, то все було б гаразд. Проте головний фінансист Луцька Лілія Єлова зауважила, що навіть ці кошти, якщо їх виплатить держава, не врятують ситуацію на ЛПЕ.

ЛПЕ неодноразово зверталися до різних інстанцій у столиці, щоб їм списали борги по виплатах до Пенсійного фонду. Проте у столиці не хочуть вибірково підходити до електротранспортних підприємств і когось виділяти.

Додамо, що із понад чотирьох десятків маршрутних таксі, які луцькі тролейбусники взяли у лізинг, на ходу – лише 26. Щоб зробити ремонт решти маршруток необхідно 1 мільйон гривень.

Коли депутати поцікавилися бізнес-планом, ідеями щодо розвитку підприємства, то Грицанчук зауважив, що хоче протягнути до кінця 2013 року і розібратися із лізингом, якого ще залишилося виплатити 2,9 мільйони гривень.

Депутат Олег Чернецький, який є головою бюджетної комісії, назвав ситуацію на ЛПЕ «бомбою», яка у будь-який момент може вибухнути.

Під час засідання лунали різні думки. Наприклад, віддати маршрутні таксі назад. Проте у «Богдан-лізинг» готові їх купити хіба що по ціні металолому. Також говорилося про продаж маршрутних таксі на аукціоні тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивна ситуація всі приватні перевізники без держсубвенцій борються за маршрути, а ЛПЕ постійно несе збитки - цікаво скільки крадуть і скільки та з ким діляться?
Відповісти
9, 9а, 15 - найпопулярніші маршрути, завжди повно людей. В голові не вкладається чому проблема з лізингом. Хіба доходи від цих маршрутів не повинні хоча б забезпечити лізингові платежі?
Приватники їздять на тих самих автобусах по гірших маршрутах і заробляють.
Висновок напрошується тільки один - проблема в керівництві!!!!!!
Відповісти
всю ситуацію там склали наші місцеві чиновники. хай і відповідають.
Відповісти
Останні новини
Луцьке «депо» – на межі фінансової прірви?
20 червень, 2013, 15:24