У Луцьку – скандал через будівництво

У Луцьку мешканці двох багатоповерхівок на вулиці Володимирській протестують проти будівництва поруч з їхніми будинкам.

Мешканці Володимирської, 107 та 109 бояться повторення історії з обвалом 109-го будинку на Рівненській, коли під руїнами загинули двоє людей, а без житла залишилися десятки лучан, - пишуть Волинські новини.

Першими забили на сполох жителі 109-го будинку, коли на їхній прибудинковій території кілька днів тому почали переносити металеву огорожу та викопувати гойдалки.

Як згодом з’ясувалося, відбувається це не випадково, будівництво багатоквартирного будинку під їхніми вікнами, про яке вони давно забули, збирається відновлюватися.

У 2008 році фірма-забудовник - приватне підприємство «Алєся» вирила під будинками котлован для зведення багатоповерхівки. Мешканці 109-го та 107-го зауважили, що через будівництво почали руйнуватися стіни їхніх осель і навіть взялися пікетувати роботи зі зведення будівлі.

Однак далі виритого котловану справа у «Алєсі» не пішла. Будівництво «заморозилося» на кілька років.

Нещодавно лучани дізналися, що «Алєся» збирається відновити зведення багатоповерхівки.

Щоб врешті роз’яснити невдоволеним мешканцям багатоповерхівок, чому працівники фірми-забудовника хазяйнують на прибудинковій території, представник «Алєсі» організував збори.

Вони відбулися 20 червня. До людей прийшли виконавець робіт Михайло Живка та уповноважений представляти інтереси інвестора, який не побажав ні називатися, ні розповісти про таємничого інвестора.

Як пояснив Михайло Живко, будівництво не продовжувалося, бо не було грошей, три тижні тому «Алєсі» вдалося знайти інвестора, який погодився вкласти кошти у «заморожене» спорудження 48-квартирного будинку.

«Інвестор місцевий, ви потім усі дізнаєтеся, хто він», - зауважив виконроб.

Як переконує Живко, називати його не хоче лише з тих міркувань, що договір із ним ще не підписано, так би мовити, щоб не зурочити.

5 метрів від прибудинкової території багатоповерхівки №109 на Володимирській – стільки хоче «відкусити» «Алєся» на дорогу для будівельної техніки.

Обурені мешканці багатоповерхівок й слухати про це не хочуть. Вони досі не можуть оговтатися від того, що сталося з їхніми помешканнями у 2008 році, а тоді ж просто рили котлован. Будинок №107, як переконують люди, саме з того року офіційно визнано аварійним.

«Образливим є навіть те, що забудовник не попередив, що тут знову будуть вестися якісь роботи. Випадково побачила, як на нашій прибудинковій території якісь люди переносять металеву огорожу та починають викопувати гойдалки. А тепер де нашим дітям буде подітися, навіть не знаю», - твердить мешканка 109-го Наталія Вертей.

«Це все, як було на Рівненській, хочуть аби й у нас стався обвал. Спочатку зроблять, а потім думати будуть, як відновлювати будинки й ремонтувати квартири людям. Наша висотка і так сповзає униз, важко уявити, що з нею буде після того, як почнуть їздити ті величезні машини. Раз будівництво має вестися не на території Луцька, то нехай і їздять собі, де хочуть, але не між нашими будинками», - висловлює думку Тетяна Кальчук.

Навіть попри те, що представник інвестора та фірми-забудовника на зборах обіцяли спорудити підпорну стіну під 107-мим будинком за свій кошт, перенести гойдалки, облагородити прибудинкову територію 109-ого після завершення будівництва, мешканці дозволу на дорогу давати не хочуть.

Збираються звертатися в прокуратуру та до міської влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.