На луцькій вулиці ‒ війна проти вантажівок

На луцькій вулиці ‒ війна проти вантажівок
Незважаючи на заборонні знаки та протести місцевих мешканців, вулицею Тарасова у Луцьку продовжують їздити вантажівки.

Ані міська влада, ані правоохоронці чомусь не можуть зарадити цій ситуації, ‒ пише IA ZIK.

Вулиця Тарасова – приватний сектор обласного центру Волині. Неподалік від неї, але вже на території Заборольської сільради Луцького району, приватний підприємець викупив колишні ферми та облаштував там автомайстерню. Тож вулицею, хоч там і заборонений рух транспорту вагою понад три тонни, постійно курсують заледве не 20-тонні вантажівки підприємця.

Місцеві мешканці стверджують, що до майстерень є альтернативний заїзд – із магістральної вулиці Володимирської через Великий Омеляник. Однак шофери вперто намагаються проїхати саме вулицею Тарасова, бо друга дорога у ‒ у поганому стані.

Люди обурюються, бо у них від руху вантажного транспорту тріщать хати, й дорогу розбили. Звернення до влади впродовж чотирьох років ефекту так і не дали: фури продовжують їздити вулицею Тарасова. Минулого року лучани вдалися до своєрідної «партизанщини», почавши перехоплювати вантажівки. А на місце події викликали працівників ДАІ та журналістів.

Як пише видання, 20 червня адвокат Олег Антонюк розповів, що він близько пів на дев’яту вечора на вулиці Тарасова сідав у свій автомобіль на місце пасажира. Раптово ззаду почув сигнал. Обернувшись, здивувався, побачивши вантажівку.

«Коли я запитав у водія, чому він їде вулицею, де рух вантажного транспорту заборонений, вийшов пасажир автомобіля MAN який явно перебував у нетверезому стані. Він почав на мою адресу нецензурно висловлюватися, почав мені погрожувати. Коли я включив режим відеозапису на мобільному, цей невідомий чоловік років шістдесяти вдарив мене в обличчя, вибивши телефон», – стверджує Антонюк.

Поміж чоловіками зав’язалася сварка. Антонюк після цих подій викликав працівників міліції, які і затримали «дебошира». Слідчо-оперативна група доправила його до міськвідділу. А тим часом на місці події поступово зібралися люди.

«Міськрада має встановити обмежувачі висоти, аби тут не їздили фури. От вони і розпоясалися. За день я тут нарахувала п’ятнадцять фур», – каже жителька будинку на вулиці Тарасова.

Інший місцевий мешканець Василь Грищук додає: «Скоро на нашій вулиці почнеться справжній бандитизм. Ми не маємо права навіть поставити власний автомобіль біля свого будинку. Це було першого червня. Я заїхав додому пообідати, поставив автомобіль. Вийшов із хати через 15 хвилин – вже автомобіля не було біля подвір’я. Його штовхнули, і штовхнули так, що він вдарився в огорожу сусіднього будинку».

Він переконує, що тоді одразу викликали міліцію. «Другого числа була заява. Вже пройшло вісімнадцять днів – реакції ніякої. Ніяких повідомлень, що шукають зловмисників. Тим більше, що ми знаємо, хто це зробив. Тому що проїжджав важковаговий автомобіль, і він не мав можливості проїхати», – каже Грищук.

«Хоча знаки стоять, але погрози такі: «Ми їздили. Ми тут будемо їздити». Дорога розбита, будинки руйнуються, діти не можуть вийти. Погрози ідуть від власників цієї фірми», – заявив чоловік.

Однак, водій спійманої вантажівки, на відміну від пасажира, поводився цілком толерантно. Але з журналістами спілкуватися не хотів. На всі питання відповіддю була мовчанка. Невдовзі прибули і працівники ДАІ, які склали протокол про порушення водієм вантажівки Правил дорожнього руху. Чоловік погодився із протоколом.

Однак невдовзі виявилося, що з баку вантажівки витікає пальне. Тож мешканці захотіли запротоколювати цей факт. Отож, двоє чоловіків фактично перекрили рух фурі – один став спереду, а другий позаду. Епопея із письмовим оформленням протікаючого бензобаку затяглася ледь не до першої години ночі. Врешті, на місце прибули працівники Держекоінспекції, які зафіксували цей факт. А бійці Держслужби з питань надзвичайних ситуацій оперативно змили пальне з проїжджої частини та бензобаку.

Слід відзначити, що в приватній розмові водій фури Сергій підкреслював, що готовий їздити іншим шляхом. «Але там же дороги практично нема. Як там проїхати?» – каже він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті фури взагалі розпоясалися - їздять, де їм заманеться. Скоро по Волі будуть курсувати...
Відповісти