Фінансові інспектори «накрили» Луцький СГК

Фінансові інспектори «накрили» Луцький СГК
Ревізори обласного управління Державної фінансової інспекції офіційно підтвердили порушення на ДП «Луцький спиртогорілчаний комбінат» майже на 153 мільйонів гривень.

Про це інформує прес-служба Держфінінспекції України.

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності за ІV квартал 2010 року та 9 місяців 2011 року було виявлено, що директор підприємства у 2008-2009 роках уклав договори з комерційними структурами на поставку нафтопродуктів на 76,7 мільйона гривень.

Із іншою комерційною структурою було укладено договір на пошук і придбання для підприємства об’єктів нерухомості на 57,2 мільйона гривень. За цими договорами підприємство сплатило кошти в повному обсязі, проте комерційні структури своїх зобов’язань не виконали.

Попри те, що терміни виконання договорів минули, підприємство товарів і послуг не отримало, через що зазнало збитків на суму 133,9 мільйона гривень.

Окрім цього, у ІV кварталі 2010 року підприємство безпідставно переказало понад 1,6 мільйона гривень роялті комерційним структурам за користування об’єктами інтелектуальної власності, повним власником або співвласником яких є саме підприємство чи його посадові особи.

Під час перевірок, проведених у попередні роки, було виявлено перерахування роялті на загальну суму 19,5 мільйона гривень.

Матеріали перевірки передано у правоохоронні органи.

Як повідомлялося, у 2008-2009 роках ДП «Луцький спирто-горілчаний комбінат» уклало договори на закупівлю паливно-мастильних матеріалів в обсягах, які у 110 разів перевищують його річну потребу. При цьому підприємство здійснило попередню оплату на загальну суму понад 130 мільйона гривень. Паливно-мастильні матеріали підприємству поставлені не були, кошти не повернені, а підприємств, які реалізували паливно-мастильні матеріали, за місцем реєстрації не виявлено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фінансові інспектори «накрили» Луцький СГК
06 лютий, 2012, 09:39