Нардепи вимагають, щоб уряд відновив роботу держпідприємств на Волині

Нардепи вимагають, щоб уряд відновив роботу держпідприємств на Волині
Четверо народних депутатів з Волині вимагають, щоб Кабінет міністрів вжив заходів з відновлення роботи трьох держпідприємств.

Про це йдеться в зверненні Степана Івахіва, Ігоря Єремеєва, Сергія Мартиняка та Катерини Ващук до Прем’єр-міністра Миколи Азарова та Міністра Мінагропроду Миколи Присяжнюка, яке озвучили 21 червня під сесії Верховної Ради.

У Волинській області протягом останніх років ряд державних підприємств втратили статус юридичних осіб у зв‘язку із реорганізацією і це фактично паралізувало роботу цих підприємств.

Зокрема Державне підприємство «Ковельський державний завод кормових видатків «Ветсанзавод» реорганізовано шляхом приєднання до державного підприємства «Укрветсанзавод» із створенням Ковельської філії, внаслідок чого на єдиному у Волинській області підприємстві по утилізації трупів тварин скорочуються обсяги утилізації відходів.

У місті Ковелі склалася загрозлива екологічна ситуація через викиди шкідливих газів підприємством, а в підприємства фактично немає в розпорядженні коштів, щоб модернізувати свою роботу.

Державне підприємство «Луцький спиртогорілчаний комбінат» було реорганізовано шляхом приєднання до Державного підприємства «Укрспитр», внаслідок чого підприємство, що було у Волинській області одним із основних платників та зборів до бюджету, скоротило виробництво більше ніж на половину.

Не оминула реорганізація й Волинську філію Українського інституту експертизи сортів рослин, якій у Волинській області було підпорядковано п‘ять лабораторій.

З огляду на негативні тенденції, які спостерігаються останнім часом у діяльності вищевказаних волинських державних підприємств, нардепи зобов’язали Кабмін провести детальний аналіз ефективності реорганізації цих підприємств, з‘ясувати причини виникнення критичної економічної ситуації на вищевказаних підприємствах та вжити невідкладних заходів реагування щодо подолання негативних наслідків реорганізації задля відновлення стабільної роботи даних підприємств.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Редактор , "Укрспирт", а не "Укрспитр"
Відповісти
Останні новини
Нардепи вимагають, щоб уряд відновив роботу держпідприємств на Волині
21 червень, 2013, 12:57