Хорошковський розповів, коли підвищать тарифи на газ

Хорошковський розповів, коли підвищать тарифи на газ
Позиція Міжнародного валютного фонду щодо підвищення тарифів на газ і тепло в Україні залишається досить жорсткою – відтак уряду таки доведеться підвищувати тарифи на блакитне паливо.

Про це заявив міністр фінансів України Валерій Хорошковський в інтерв'ю «Комерсант-Україна», - пише Gazeta.ua.

Він підкреслив, що в МВФ наполягають на «русі до підвищення» тарифів на газ для населення в Україну, причому йдеться поки не про пряме підвищення, а про монетизацію пільг і перехід на адресну дотацію.

«Тут немає прямої залежності: підвищили тарифи - і життя налагодилося. Ні, потрібен комплексний підхід: з одного боку, адекватні компенсаторні механізми, з іншого - енергозбереження. В іншому випадку неплатежі забезпечені», - сказав Хорошковський.

«Ми сьогодні розглядаємо можливість проведення в Україні експерименту в цьому напрямку на базі певного регіону чи міста, в якому спробуємо побудувати модель адресної дотації і показати її результати - успіхи або проблеми. Тільки після цього можна підвищувати тарифи. Я думаю, це було б позитивно сприйнято як з боку інвесторів, так і з боку МВФ», - пояснив міністр фінансів.

Як зазначив Хорошковський, нинішні виплати «хоч і важкі, але можливі і без кредиту МВФ. Це може бути зроблено за рахунок внутрішніх ресурсів, за рахунок наших можливостей займати на фінансових ринках».

Хорошковський також повідомив, що після переговорів української делегації м МВФ у Вашингтоні в січні 2012 року прем'єр-міністр Микола Азаров особисто спілкувався з главою фонду Крістін Лагард.

«Це дає нам надію на продовження переговорів. І ми зараз готуємо нашу переговорну позицію. Після узгодження часу візиту ми знову будемо виїжджати до них», - заявив міністр фінансів.

Нагадаємо, 24 січня у Вашингтон вирушила українська делегація на чолі з віце-прем'єр-міністром Андрієм Клюєвим для продовження переговорів з МВФ. За підсумками переговорів, як зазначав віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, МВФ не прийняв рішення про надання Україні чергового траншу кредиту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хорошковський розповів, коли підвищать тарифи на газ
06 лютий, 2012, 10:02