У Луцьку ‒ виставка польського художника. ФОТО

У Луцьку ‒ виставка польського художника. ФОТО
Виставка художника Лешека Невядомського «Пастель» відкрилася у Луцьку.

Презентація відбулася 21 червня у Мистецькій галереї, ‒ пишуть Волинські новини.

Лешек Невядомський, віце-президент Польської Асоціації художників-вчителів, співзасновник художнього товариства «Контраст», завітав до Луцька вдруге. Художник із Любліна пише картини пастеллю, аквареллю та маслом.

Його роботи виставляють у музеях Польщі, США, Франції, Німеччини та інших країн. Цього разу у Луцьку митець демонструє колекцію пастелей-пейзажів. На картинах можна побачити архітектуру старого Любліна та Казімежа-Дольного.

Художник розповів, що часто зображує на картинах старі квартали міст, у яких організовує виставки. Отже, у майбутньому лучани, можливо, побачать старий Луцьк та Львів на полотнах Лешека Невядомського. Він повідомив, що любить зображувати занедбані, проте саме цим цікаві квартали міст.

«Якби їх повністю реставрували, мені не було б що малювати», ‒ зізнався художник.

«Ми познайомилися з Лешеком Невядомським під час спільних пленерів. Гаслом його групи «Контраст» є інтерпретація пейзажу і вираження власного внутрішнього світу через пейзаж. Кожен знаходить для цього свої засоби. Лешек використовує чорний папір і пастель, і таким чином досягає таємничості пейзажу. Художник зображує не лише краєвиди природи, а й міські пейзажі. Під час пленерів митця завжди дуже збагачуєшся, розширюєш бачення художнього світу», ‒ розповіла художниця Галина Івашків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку ‒ виставка польського художника. ФОТО
21 червень, 2013, 18:58