Як судили Вадіка «Румуна» Тітушка. ФОТО

Як судили Вадіка «Румуна» Тітушка. ФОТО
Журналісти, яких бив Вадік "Румун" Тітушко, хочуть, щоб він відшкодував їм понад 22 тисячі гривень моральної та матеріальної шкоди.

20 червня у Шевченківському райсуді Києва відбулося судове засідання у цій справі, - пише Газета.ua.

Нагадаємо, в Шевченківському райуправлінні міліції відкрили кримінальне провадження проти Вадіка Тітушка за двома статтями: 125 "Умисне легке тілесне ушкодження" і 171 "Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста". 18 травня під час акції опозиції, Вадік Тітушко побив журналістку 5 каналу Ольгу Сніцарчук.

Під час засідання біля залу суду розташувалися приблизно два десятки молодих людей з прапорами ВО "Свобода" та синьо-жовтими стягами.

Були й такі, що прийшли захистити молодого хлопця.

"Мы — общество защиты Вадика. Я из самого Нью-Йорка прилетела, чтобы поддержать парнишу", - пояснює одна з жінок.

Вбрана у чорну футболку в сіточку, на голові — великий капелюх такого ж кольору. Визирає на двір та крутить пальцем біля скроні: "Да пошли эти нацисты".

20-річний Вадим Тітушко заходить у залу судових засідань повільно. В обличчя людям не дивиться. Одягнутий у рожеву сорочку із візерунком та сірі брюки із відливом. Волосся намащене гелем, на лівій щоці — два шрами.

"Не надо фотографировать", - каже він журналістам і супить брови.

Сідає за лаву обвинувачених та опускає голову. Повз нього проходять постраждалі Ольга Сніцарчук та Влад Содель. Сідають біля вікна. Сніцарчук — бліда, обличчя — розгублене. Тітушко помічає їх та голови не піднімає, тільки ритмічно стискає щелепи. У судову залу набивається близько 40 журналістів.

"У нас є клопотання про фіксацію засідання від телеканалів", - каже суддя Радуська. Цікавиться у сторін, чи ті не проти. Обвинувачення та представник прокуратури не заперечують.

"Раніше журналісти перекрутили ситуацію". Назвали мого підзахисного "бандитом". Я заперечую", - підіймається захисник Тітушка Сергій Олійник.

Суддя дозволяє журналістам фіксувати хід справи. Під час перерви у невеличке приміщення набиваються ще десяток операторів. У кімнаті душно.

Після перерви прокурор подає клопотання викликати до суду свідків Сергія Громського, Валерія Івашкіна, Наталію Тарасовську та Дмитра Вікарського. Суддя одразу ж задовольняє його.

"Висуваємо цивільний позов щодо відшкодування моральної та матеріально шкоди. Розмір відшкодування — 22 тис 940 грн. Саме таку суму заплатив Тітушко, щоб його випустили із СІЗО. Захист подає клопотання про арешт майна обвинувачуваного", - говорить адвокат постраждалих Олег Федорчук.

Суддя оголошує перерву. "Прихильниці Тітушка" обмахуються барвистими віялами. Сперечаються із журналістами.

"Вадик умный, хорошый мальчик, мне б такого зятя", - говорить Наталія Степанівна.

"Звідки ж ви знаєте, що він розумний?", - сміються журналісти.

"Это видно со всего. А эта, журналистка, с позволения, засветиться захотела", - обурюється жінка. Слина з її рота попадає на сидіння лавки.

Жінки відвертають обличчя від фото- та відеокамер.

"Вы наверное все з Галичины", - каже до журналістів.

Ті відвертаються і говорять між собою. З вікна зали видно як майорять на вітрі синьо-жовті стяги. Судді немає більше години.

Коли приходять каже, що позов щодо арешту майна Тітушка відхилено. Наступне засідання призначають на 10:00 1 липня. Тітушко виходить із зали у супроводі стареньких жінок. До нього підбігають журналісти. Він швидко обходить, одну приобнімає рукою за стегно.

"Вы все провокаторы!", - говорить.

Виходить на двір. Поруч — його адвокат. Позаду троє жінок та п'ятеро міліціонерів. За ними біжать журналісти.

"Найманець Януковича", - гукає йому свободівець і плює у бік Тітушка.

Той прямує на сусідню вулицю. Сідає у авто марки "Фольксваген" срібного кольору.

"Удачи тебе", - кажуть йому на прощання спітнілі бабусі.

"Це авто міліціонерів. Чоловік, який сів за кермо, йшов із правоохоронцями у формі. Та й номери викликають сумнів. На таких машинах часто їздять "під прикриттям", якщо стежать за кимось", - говорить активіст "Дорожнього контролю" Андрій Дзиндзя.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
посадити дурника,а заодно і його пахана януковича...
Відповісти
Звичайнісінький покидьок. Його євнуховича людці відмажуть...
Відповісти
Він виконав, посавлене завдання... громадськість відволікла свою увагу на гойдання невдахи-спортсмена перед натовпом... а хунта й надалі країною керує... Шоу вдалося! Народе, народе, коли ти станеш мудрішим... Ніколи, нажаль.....
Відповісти
йому на вас всіх....він знає, що його виправдають...красава.
Відповісти
Останні новини
Як судили Вадіка «Румуна» Тітушка. ФОТО
21 червень, 2013, 20:10