Рада ухвалила «антиколомойський» закон

Рада ухвалила «антиколомойський» закон
Верховна Рада України 13 травня проголосувала у другому читанні так званий банківський закон, необхідний для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

За відповідний закон проголосували 270 народних депутатів, пише "Громадське".

Законом передбачається зміна процедури націоналізації банків та виведення їх з ринку. Зокрема, забороняється скасовувати рішення Нацбанку про неплатоспроможність банку через суд.

Щодо націоналізованих банків, то законом остаточно забороняється скасовувати рішення про націоналізацію, водночас колишнім власникам банку дозволяють вимагати компенсацію, якщо рішення НБУ визнають незаконним.

27 квітня профільний комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити банківський закон у другому читанні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Під час розгляду цього Закону найбільш агресивною була особиста поведінка Юлії Тимошенко та її фракції. Що характерно, що її "аргументація" була повністю маніпултивною, брехливою і розрахованою на те, що абсолютна більшість українців не вникає в юридичні тонкощі проекту Закону. Позиція цієї "політичної лисиці" повністю співпала з позицією антиукраїнської фракції ОПЗЖ та групи антиукраїнських депутатів які годуються з рук Коломойського (Палиця, Дубінський, Бужанський, Василєвська-Смаглюк та інші ). Тепер немає сумнівів що і пані Юля не гребує отримувати гроші з цієї самої кормушки. На щастя України, фальш і брехня на цей раз програли. Тепер в держави є усі шанси уникнути дефолту і не допустити падіння банківської системи від рук нечистоплотних пройдисвітів і їхніх груп підтримки.
Відповісти