«Я думаю, що садочки відкривати рано», – луцька лікарка-інфекціоністка

«Я думаю, що садочки відкривати рано», – луцька лікарка-інфекціоністка
Луцька лікарка-інфекціоністка Галина Морочковська вважає, що з відкриттям дитячих садків варто почекати, поки не настане літнє потепління. Мовляв зараз у садках – більше шансів для спалахів вірусних інфекцій.

Про це завідувачка інфекційного відділення Волинської обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська розповіла в інтерв’ю «Першому».

«Звісно, батьки хочуть, щоб садки відкрились, але діти також хворіють коронавірусом, хоч і менше – у нас було двоє пацієнтів. Тому я думаю, що садочки відкривати рано. Можливо, через місяць стане тепліше і можна буде це зробити», - сказала вона.

«А зараз, коли потепління змінюються похолоданнями, в садочках поширювалися б вірусні інфекції. А це можливість робити шум і масово обстежувати на коронавірус.

До речі, зараз під час карантину, у дітей поменшало вірусних інфекцій. Попри те, що вони проводять час з бабусями, дідусями. Тобто діти збережені від інших інфекційних захворювань в тому числі», - додала лікарка.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що дитячі садки можуть відкрити після 22 травня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повністю підтримую пані Галину.З відкриттям садків на голови і батьків,і місцевої влади,і медичих закладів обвалиться ціла купа проблем,в тому числі додаткове фінан
сування.На сьогоднішній день ніхто точно не знає як повинні перевірити дітей,щоб написати довідку"здоровий",як в умовах садка зберігати дистанцію,що абсолютно неможливо з дітьми.Як дитина проведе цілий день в масці?Близький контакт неминучий.Це тільки кілька аспектів.А їх дуже багато.Якщо хто забув,то нагадаю,що основне: здоров'я наше і наших дітей!
Відповісти
Відкривати не потрібно! Хто гарантує безпеку дітям, персоналу? Там теж люди працюють! Буде спалах...
Відповісти