На Волині під час виступу свободівки керівники району і міста пішли з поминального віче

На Волині під час виступу свободівки керівники району і міста пішли з поминального віче
У Володимирі-Волинському під час віче за жертвами масових розстрілів у місцевій тюрмі в 1939-1941 роках владці не слухали виступ голови районної організації ВО «Свобода» Ганни Фурман.

Щороку 22 червня свободівці та уся свідома українська спільнота Володимира-Волинського вшановує під стінами тюрми жертв більшовицького терору, - повідомили у прес-службі партії.

Відбувалися ці звірства й на валах древньоруського городища, де була розміщена Володимир-Волинська тюрма. Нині впродовж двох останніх років на місці розстрілів проводяться археологічні розкопки, які сотнями кістяків розстріляних відкривають правду. Вже було знайдено та перепоховано понад 600 решток.

«Напевно, прийшов час нам зробити сміливий крок і прийняти звернення до президента та Верховної Ради з вимогою засудити та заборонити на державному рівні комуністичну ідеологію і її символіку як людиноненависницьку.
Такі злочини мають бути покараними! Імена їх виконавців повинні бути названі, бо сьогодні колишні енкаведисти ходять на паради перемоги, вихвалюються нагородами, але ці нагороди не бойові, а омиті кров’ю тисяч закатованих. Вони омиті сльозами матерів і прокляті душами безневинно вбитих. Українському народові назавжди шляхом заборони слід розпрощатися з комуністичною партією як головним замовником та виконавцем геноциду проти українського народу», - заявила Ганна Фурман та закликала прийняти на сесіях міської та районної рад прийняти таке звернення до Верховної Ради України.

Однак виступ голови Володимир-Волинської районної «Свободи» не забажали слухати очільники міської та районної влади, які залишили віче відразу після поминальної панахиди за жертвами комуністичного терору.

«Подібним вчинком мер міста, голова РДА та голова районної ради ще раз показали, що в Україні та на Володимирщині зокрема влада існує окремо від українців», - кажуть в партії.

Довідка

Розстріли у Володимир-Волинській тюрмі розпочалися у 1939 році з приходом совєтів. Це була сатанинська методика: прийти й одразу зачистити, знищити всіх: хто був заможний, хто мав власну думку, хто носив вишиванку і молився у храмах. Ярлик ворог народу вішався на усю родину, яку нищили до п’ятого коліна. Тому розстрілювали всіх, навіть маленьких дітей.

Є свідчення, що аби приглушити стогони та крики людей на подвір’ї тюрми ставили трактори, вмикали двигуни без глушників, щоб не чути було пострілів. Таким способом звільняли камери для наступних в’язнів. Коли німці у червні 1941 році увійшли у Володимир-Волинський, вони відкрили тюрму і дозволили місцевим шукати своїх рідних серед гори трупів: на подвір’ї лежало понад 100 тільки-но закатованих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Компартію судили, але не судили ідею. Потрібно шукати виконавців — цих бабусь та дідусів. Пригадую одну показову історію про жінку, яка народила дитину в таборі. Вона розповідала, як жорстоко ставилися до дітей, адже їхні батьки — вороги народу. І одна з таких командирів була надзвичайно жорстокою. Ця мама з дитиною дуже страждала від неї й пообіцяла собі — якщо виживу, обов’язково її знайду й подивлюсь у вічі. І ось нарешті період перебудови, вона їде в це поселення, знаходить цю жінку, якій вже за 90 років. Спершу та «вихователька» не хотіла її навіть у будинок пускати, а потім почала пояснювати: «Я не пам’ятаю, ви всі були такі однакові. Ми діяли за інструкцією, як нам наказували», жалітися: «Син п’є, чоловік помер, пенсія маленька, живіт болить». Постфактум: нещасними залишилися всі — і жертви, й виконавці. Утім, я вважаю, що зло має бути покаране. Потрібен суд над партією, над конкретними виконавцями за конкретні вчинки. Інакше ми з цього не виплутаємося, і знову манкурти будуть молитись на Лєніна, Сталіна,Кагановіча, Комінтерн, Бунд та інших кривавих катів українського народу!
Відповісти
Какие свежие мысли, и кого судить будете: 80-90-то летних стариков и старух? Тогда уж давайте всех, не взирая на цвета флагов, символы и идеи.
Відповісти
Це потрібно щоб нові боялись. Сьогодні новини рясніють заголовками, де мажори за мовчазної згоди влади б"ють, стріляють, чавлять машинами людей, відбирають майно, садять в тюрми. Вони повинні знати, що їх і через 50 років знайдуть і покарають.
Відповісти
не розумію, нашо чекати 50 років?
зараз треба їх до стінки.
Відповісти
І тебе треба судити за такі слова. Бо твої жиди не стидаються судити навіть 90-літніх. А як жидів, таких, як ти, то вже "кого судити". Як всіх - то всіх!
Відповісти
А що,Ганя соловейко, якого всі обовязково слухатимуть?
Відповісти
Все як завжди. Народ зневажає владу, а влада, відповідно, зневажає народ. Так і буде завжди, доки владу призначатимуть зверху.
Відповісти
Всякий український історик знає, що давногрецький Парфенон, крім сцен Троянської війни, прикрашав лапідарний надпис: "Більшість не права". То ж, можливо, досить демократії. Може, настав час впроваджувати (чи паовертати) монархію?
Відповісти
А деж міська влада Володимира-Волинського засудить комуністів!
Бо сам престарілий пенсіонер мер Петро Саганюк виходець з комуністичного середовища, а його ж оточують такі самі престаріли коммаразматики
Відповісти
Останні новини
На Волині під час виступу свободівки керівники району і міста пішли з поминального віче
23 червень, 2013, 09:00