Індія потерпає від катастрофічних повеней. ФОТО

Індія потерпає від катастрофічних повеней. ФОТО
Десятки тисяч мешканців північної частини Індії шукають порятунку від повеней, через які загинули більш як 600 людей.

Військові рятують вцілілих в гористому штаті Уттаракханд за допомогою вертольотів. Для евакуації також залучили спеціальні потяги, - пише Газета.ua.

Індійська влада характеризує ситуацію як "національну кризу". Більше 40 тисяч людей потребують допомоги.

Офіційні особи визнають, що рятувальні роботи погано скоординовані. Метеорологи тим часом обіцяють нові дощі. Цього року на початку сезону мусонних дощів випала рекордна за останні 60 років кількість опадів.

Глава уряду штату Віджай Бахугуна сказав у п'ятницю, що армійські підрозділи, які беруть участь у рятувальній операції, знайшли 556 тіл. Солдати витягують тіла з річки Ганг або з залишеного повінню бруду.

За даними благодійної організації Action Aid, зниклими безвісти вважаються близько п'яти тисяч осіб. Рятувальники припускають, що після того, як вода остаточно спаде, вони знайдуть ще дуже багато тіл загиблих.

За оцінками влади, кількість загиблих може перевищити тисячу осіб - точні цифри стануть відомі лише після обстеження рятувальниками постраждалих районів.

За повідомленнями, в результаті повеней також загинули люди в штатах Хімачал-Прадеш і Уттар-Прадеш і в сусідньому Непалі.

У Індії зараз сезон дощів. З червня до вересня-жовтня тут завжди постійно йде дощ, але цього року опадів на півночі Індії та в Непалі було більше, ніж зазвичай.

ЗМІ повідомляють, що військові вертольоти і сили армії в основному надають допомогу в місті Кедарнатх, де частково був змитий водою знаменитий індуїстський храм.

Відомо, що там знаходилася безліч паломників і туристів. Влада повідомляє, що з Кедарнатхе і околиць були евакуйовані близько 33 тисяч осіб.

Міністр сільського господарства штату Уттаракханд Харак Сінгх Рават, оглянувши район Кедарнатхе, назвав подію "катастрофою тисячоліття".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Індія потерпає від катастрофічних повеней. ФОТО
23 червень, 2013, 12:17