Як вибрати та підготувати тріски для коптіння?*

Як вибрати та підготувати тріски для коптіння?*
Придбати коптильню Bondareff – це лише половина шляху до власних м’ясних та рибних делікатесів. Наступний крок – правильно підготувати тріски. Гарна новина – в комплекті до пристрою додається пакунок з готовими трісками. Але коли вони закінчаться, деревину потрібно буде шукати самостійно. Від того, наскільки правильно все було зроблено, залежатиме смак кінцевого продукту.

Ключові застереження

Забороняється використовувати будь-яку деревину зі сторонніми включеннями: фарбою, лаком, металом тощо. Подібні джерела диму є небезпечними для здоров’я. Саме тому не варто використовувати для коптіння старі дошки, частини меблів, знайдену на вулиці деревину.

Використання деревини хвойних порід насправді не заборонене. Однак такі тріски не користуються значним попитом, оскільки їхній дим робить м'ясо та рибу гіркуватими. Однак в деяких країнах існують рецепти, які передбачають використання саме хвойних трісок. Тож за бажанням можна поекспериментувати.

Розмір

Надто дрібні тріски використовувати не рекомендується. Вони швидко згорають і не дають необхідної кількості диму. Також вони виділяють багато вуглекислого газу, через який продукти матимуть не надто приємний присмак. Дрібні фракції можуть сильно спалахнути, обпалити м'ясо, а потім швидко погаснути. В результаті ви матимете сирий і при цьому обгорілий продукт.

Велика тріска підходить для коптіння значно краще. Вона тліє довго й рівномірно, виділяє багато ароматного диму та дозволяє приготувати продукт повністю. Відсутність різких перепадів температури добре впливає на смак та консистенцію готового виробу.

Вологість

Якщо довго зберігати вологу деревину, вона покривається пліснявою та починає трухлявіти. Саме тому перед пакуванням виробники ретельно висушують тріски. Така деревина швидко згорає і не дає достатньої кількості диму. Тому тріски перед використанням рекомендується замочити у воді й трохи підсушити, аби довести вологість приблизно до 60%. Якщо ж вологість підвищується до 75% і більше, тріски або горітимуть нерівномірно, або ж вогонь взагалі швидко згасне.

Навіть купуючи тріски, а не заготовляючи їх самостійно, ви будете витрачати не так вже й багато грошей. Однак завжди лишається простір для кулінарних експериментів. Поєднуючи різні продукти з тою чи іншою деревиною, ви отримуватиме нові смаки копченого м’яса, риби, морепродуктів тощо. І не забувайте ретельно чистити коптильню після кожного використання – це також має значення як для смаку, так і для корисних властивостей готових виробів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: коптіння
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати та підготувати тріски для коптіння?*
19 квітень, 2020, 10:41