У селі під Луцьком людям дозволили не платити за вивіз сміття

У селі під Луцьком людям дозволили не платити за вивіз сміття
Голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик (на фото) заявляє, що для їх сільської ради найвигіднішим виявлося вивозити сміття безкоштовно – не беручи з людей за це гроші.

«Порахували і зрозуміли, що найдешевший варіант: вивозити сміття безкоштовно», сказав Яручик в інтерв’ю Волинській правді.

«Ми по-різному експериментували. Хотіли запровадити платні послуги. Пробували встановлювати контейнери на вулицях. Але потім порахували і зрозуміли, що найдешевший варіант: вивозити сміття безкоштовно», - розповів сільський голова.

Зі слів Яручика, процес вивозу сміття відбувається наступним чином. Сільрада має власний трактор для вивозу сміття. Люди в певний час виносять сміття в мішках на вулицю, трактор проїздить, і збирає мішки. «Буває і форс-мажор, що машина зламається, то господар садиби того мішка в себе за хлівом сховає», - додає керівник сільради.

«Поясню, чому вигідно робити це безкоштовно. От починаєш з людей гроші збирати, той здав, той – ні. Якщо наймати техніку і вивозити, то треба багато коштів потратити», - каже голова.

Сергій Яручик каже, що коли трактор запізниться, то люди вже телефонують в сільську раду: «А чого не було трактора?». Мовляв, звикли до порядку і вимагають його від сільської влади.

«Люди й стежать ретельно за тим, щоб ніхто чужий не викинув сміття не санкціоновано. Вони стежать за чистотою», - запевняє Сергій Яручик.

Довідка

Територія Боратинської сільської ради 3533,4 га, населених пунктів – 4 (села Боратин, Голишів, Новостав, Рованці), дворів – 914, населення станом на 01.01.2011 року - 3902 чол.
Сільський голова Сергій Яручик працює на посаді з квітня 2002 року. У 2010 році обраний сільським головою втретє.
Сільська рада вважається одною з найзаможніших на Волині.
Протягом 2006-2011 років сільською радою ту збудували сучасне адмінприміщення сільської ради, спорткомплекс, амбулаторію в с. Боратин, комплекс "Дитячий садок - школа" в селі Рованці, 13 км внутрішніх доріг з асфальтованим покриттям, 4 дитячі ігрові майданчики в усіх селах сільської ради. Провели капітальний ремонт дошкільного навчального закладу в селі Боратин, ремонти клубу в селі Новостав, ФАПів сіл Боратин, Новостав, Голишів, Рованці. Проведені роботи по освітленню 16 кілометрів вулиць населених пунктів. Здійснено реконструкцію стадіону в селі Боратин. Проведено будівництво закритих колекторів водовідведення та будівництво лінії електропередач в селі Рованці.
Для проведення цих робіт використано майже 20,7 млн. грн.
(За інформацією офіційного сайту Луцького району)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хоч щось для людей а не в карман
Відповісти
Сільська рада заможна, могли і дизайнерів запросити,щоб ялинку прикрасили, а не місцевих пияків
Відповісти
Останні новини
У селі під Луцьком людям дозволили не платити за вивіз сміття
24 червень, 2013, 13:45