З 22 травня – міський, з 1 червня – міжобласний: прийняли рішення щодо запуску транспорту в Україні

З 22 травня – міський, з 1 червня – міжобласний: прийняли рішення щодо запуску транспорту в Україні
Регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, можуть послабити протиепідеміологічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту.

Таке рішення прийняли на засіданні уряду сьогодні, 20 травня.

Тож, з 22 травня відновлюють регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;

з 25 травня - перевезення пасажирів у метро;

з 1 червня - залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;

з 1 червня - міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Щоправда, у випадку здійснення перевезення до регіону, в якому не діють послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється перевезення в межах 50% від кількості місць для сидіння за умови розсаджування пасажирів з вільним місцем поруч, спереду та позаду.

Вже із з 15 червня дозволене прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

У всіх вищезгаданих видах транспорту мають бути дотриманні певні вимоги: масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція.

Наголошуємо, що рішення про відновлення транспорту прийматимуть найближчим часом на місцях, проаналізувавши вищезгадані критерії. Тож чи запускатимуть громадський транспорт на Волині, наразі невідомо.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 22 червня цього року, ввівши так званий адаптивний карантин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волині це не світить бо сьогодні 41 і немає стабільності, а має бути не меньше 12! Так що не поспішайте на лікарняне ліжко!
Відповісти
Мені здається, той хто дисциплінований, постійно дотримується правил домашньої гігієни, миє руки та взуття після перебування на вулиці, миє лапи собачкам та котикам які вигулюються. На роботі на вулиці, в магазинах, ринках, у транспорті перебуває у масці на обличчі та в рукавичках, при тому обмежує себе в стосунках зі сторонніми особами, ріднею - не може бути інфікованим і переносити цю заразу. Сьогодні вийшов на вулицю, мені необхідно було у пенсійний фонд завітати. Дивлюсь, а на вулиці 90% громадян без захисних масок на обличчі, ходять в обнімку по три по чотири чоловіки, пруться у магазин, продавчиня просить без масок і не більше двох не заходити у приміщення, дотримуйтесь дистанції. Де там наші українці будуть когось слухати. Ми привикли жити своїми правилами, нехтуючи громадою, своїм та чужим здоров"ям.
Відповісти
Останні новини
З 22 травня – міський, з 1 червня – міжобласний: прийняли рішення щодо запуску транспорту в Україні
20 травень, 2020, 15:33