На ринках України подешевшали рис і цукор

На ринках України подешевшали рис і цукор
На продуктових ринках України подешевшали харчі - найбільше впали в цінах цукор та рис.

Про це інформує Gazeta.ua.

За даними Дерстату, на 6,3% подешевшав цукор. На 3,2% та 2,9% знизилися ціни на продукти переробки зернових та рис. На 0,7–0,1% подешевшали олія, фрукти, свинина, макаронні вироби, риба та продукти з риби.

Водночас, на споживчому ринку в грудні продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 0,2%. Найбільш суттєво - на 9,6% зросли ціни на яйця. На 2,5–1,2% стали дорожчими молоко, сири, кисломолочна продукція, овочі, на 0,9–0,5% - масло, безалкогольні напої та яловичина.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 0,1%, що пов'язане з підвищенням плати за квартиру на 1,1%. У той же час на 3,5% подешевшав скраплений газ.

Подорожчання у сфері охорони здоров'я на 0,2% відбулося за рахунок підвищення вартості амбулаторних послуг на 0,4%. Разом з цим ціни на фармацевтичну продукцію знизилися на 0,1%.

«Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,2% зумовлене, в першу чергу, подорожчанням перевезень пасажирським автодорожнім транспортом на 0,4%», - зазначив Держстат.

Крім того, на 1,1% стали дорожчими авіаційні перевезення. Водночас відбулося зниження цін на паливо та мастила (на 0,1%). Ціни на продукцію добувної промисловості у грудні знизилися на 0,2%.

У добуванні корисних копалин, крім паливно-енергетичних, продукція подешевшала на 0,5%. У добуванні паливно-енергетичних корисних копалин ціни підвищилися на 0,1%, зокрема у видобуванні нафти – на 0,5%.

Продукція підприємств переробної промисловості подешевшала на 0,7%.

У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів продукція подорожчала на 0,4%, у т.ч. у виробництві тютюнових виробів – на 1,6%, чаю та кави – на 0,9%, молочних продуктів – на 0,8%, м'яса і м'ясопродуктів – на 0,4%, хліба і хлібобулочних виробів – на 0,3%.

Разом з цим у виробництві цукру та борошномельно-круп'яних продуктів відбулося здешевлення продукції на 4,0% та 0,9% відповідно.

У виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води тарифи знизилися на 5,6% за рахунок здешевлення електроенергії на 6,3%, при цьому тарифи на теплоенергію підвищилися на 0,1%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.