Якщо ситуація зміниться, рішення про послаблення карантину буде негайним, – Волинська ОДА

Якщо ситуація зміниться, рішення про послаблення карантину буде негайним, – Волинська ОДА
Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка має прийняти рішення щодо послаблення або непослаблення карантин, на Волині ще не відбулася. Засідання відбудеться о 14 годині 22 травня.

Про це йшлося сьогодні, 22 травня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Заступниця голови ОДА Тетяна Щербак повідомила, що Волинь не відповідає тим трьом показникам, відповідати регіон, аби могти послабити протиепідемічні заходи.

Зокрема, показник інцидентності на Волині за останні 7 днів становить 15,81 на 100 тисяч населення (при можливому для послаблення карантину максимумі - 12). Інші два показники – в нормі. Завантаженість інфекційних ліжок 22,63% (для послаблення має бути менше 50%). Показник охоплення тестуванням - 13,11. Утім, навіть якщо не відповідає вимогам один з показників, область не може перейти до наступного етапу послаблення карантину.

«Регіональна комісія не має прийняти рішення щодо послаблення карантину. Саме це ми будемо їм рекомендувати. ОДА буде моніторити ситуацію двічі на день. В разі покращення ситуації, обіцяють негайно прийняти рішення щодо послаблення карантину», - сказала Щербак.

Нагадаємо, від сьогодні, 22 травня, в Україні ввели так званий адаптивний карантин.Така форма карантину передбачає його послаблення у межах регіонів з врахуванням трьох критеріїв. Послаблювати карантин й, зокрема, відновлювати роботу громадського транспорту можуть з 22 травня регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12-ти нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12-ти, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%.

Станом на ранок 22 травня на Волині – 740 підтверджених випадків коронавірусу, 42 з них виявили за останню добу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно робить міська влада, щодо транспорту. А місто у нас мале, називається "велике село", це не Житомир з Вінницею та не Харків з Запоріжжям чи Київ з Дніпром. В нашому Луцьку, можна з одного кутка міста до другого перейти за 1.5 години. А ви просите транспорт. І ще одне, так як у нас в Луцьку 50% мешканців міста не рахуються офіційно працевлаштованими і отримують не прозору зарплату, а в конвертах то господа, якщо треба на центральний ринок попасти, то пішки можна. Там всеодно ще торгують не на всю катушку. Там і сало з огірками ще дороге: сало по 80-100 грн. за кг., молоді огірки по 35-39 грн. за кг. Зачекайте ще один місяць, дешевше буде ось тоді і транспорт запустять, тоді приходьте.
Відповісти
Голосуйте за мене, я маю печенькі, цукеркі, тортикі.
Відповісти
Ну і що буде, якщо завтра запустять транспорт. А буде те, що зараз відбувається "беспредел" на вулицях м. Луцька, на міських ринках: 75% мешканців міста самі собі визначили, що їм вже не треба карантинні обмеження, вони вже здорові та не носії інфекції, самі познімали захисні маски. Ви представляєте, що буде у автобусах, тролейбусах та маршрутках: хаос, впевнений на 100%, що транспорт весь буде набитий пасажирами, та всі почнуть кашляти один на одного. Можливо хтось у масці буде протестувати то скоріше за все 10-20 чоловік без масок його викинуть з транспорту, щоб не ВЯКАВ. Не хочу, але ось тоді через місць максимум два спалах захворювань буде новий. Згадаєте мої слова. У нас народ не дисциплінований, ми не китайці і не японці та навіть не європейці. Щоб не сказати чогось гіршого, хто ми!!!
Відповісти
Останні новини
Якщо ситуація зміниться, рішення про послаблення карантину буде негайним, – Волинська ОДА
22 травень, 2020, 12:49