Нацисти шукали на Волині окультні руни, ‒ історик. ВІДЕО

Нацисти шукали на Волині окультні руни, ‒ історик. ВІДЕО
На думку кандидата історичних наук Сергія Панишка, нацисти шукали на Волині окультні речі.

Зокрема, працівники інституту "Аненербе" цікавилися рунічними написами, - розповів він в телешоу "Ранок".

На переконання Панишка, одна з причин, яка спонукала Адольфа Гітлера та його оточення обрати датою нападу на СРСР 21 червня, стали окультні властивості цієї дати. Мовляв, це - день сонцестояння, який був у язичників дуже шанованим святом.

"Вірили, що саме така магічна дата допоможе вести військові дії", - зауважив фахівець.

Водночас він відзначив, що націонал-соціалістичний рух, окрім економічних підгрунть, мав і язичницькі основи.

"В них навіть був інститут "Аненербе", який і на Волині шукав різні окультні речі руничні написи... Вони вважали, що вищі сили їм допоможуть", - розповів Панишко.



Довідка

Анене́рбе(нім. Ahnenerbe — "Спадок предків", повна назва — "Німецьке товариство з вивчення давньої германської історії та спадку предків") — організація, створена для вивчення традицій, історії та спадку германської раси.

Початковою метою товариства "Аненербе" був пошук доказів теорії расових переваг німців шляхом історичних, антропологічних та археологічних досліджень.

Згодом більша частина досліджень була пов'язана з окультизмом. Товариство було поділено на 50 відділів, що займалися вивченням кельтів, скандинавської міфології, рунічного символізму, теорії Світового льоду Ганса Гербигера та багатьма іншими питаннями.

У 1936 році Генріх Гімлер переконав Отто Рана вступити до Аненербе, пообіцявши майже необмежене фінансування його проекту з пошуків Святого Грааля. Цей проект став одним з найвідоміших аспектів діяльності товариства. В наступному році Отто Ран наклав на себе руки, після того як був покараний за гомосексуалізм. "Аненербе" прийняло версію Рана про те, що Святий Грааль знаходився у катарів, та продовжило пошуки в районі гори Монсегюр після його смерті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пересказ всем известных фактов и домыслов. А где свидетельства того, что они искали на Волыни?
Відповісти
дйсно, якась стаття така дивна - і починається без будь-яких вступних пояснень - чому приурочена розмова з істориком, чому раптом виникла ця тема і де факти, що доводять усе вищесказане?
Відповісти
Останні новини
Нацисти шукали на Волині окультні руни, ‒ історик. ВІДЕО
25 червень, 2013, 11:11