Луцьк звернеться до ОДА щодо пом'якшення карантину в місті

Луцьк звернеться до ОДА щодо пом'якшення карантину в місті
В.о. міського голови Григорій Пустовіт розпорядився підготувати звернення до голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки щодо дозволу на пом’якшення карантину у Луцьку.

Про це стало відомо сьогодні, 26 травня, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, - йдеться на сайті мерії.

Усього у Луцьку на коронавірус захворіли 161 лучан, за останню добу - 4; продовжують обстеження підозр захворювання на COVID-19 та кола їх контактних осіб. Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін зазначив, що індекс інцидентності при цьому становить 11,3% на 100 000 населення, при нормі в 12%. Такі показники відповідають новим вимогам до наступного етапу послаблення карантинних заходів.

Нагадаємо, 25 травня заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак повідомила, що із 3 основних показників для виходу з карантину один перевищував допустиму норму. Йдеться про індицентність, тобто замість норми до 12 хворих на 100 тисяч населення в області цей показник становив 15,36.

Відтак, Луцьк звернеться до ОДА з проханням дозволити пом’якшення карантину у місті. У той же час, раніше повідомляли про те, що навіть ті міста, населені пункти чи райони Волині, де стабільна епідеміологічна ситуація щодо поширення коронавірусу, не зможуть вибірково послабити карантин і запустити громадський транспорт.

“Сьогодні у нас є розуміння того, що з 1 червня можливий черговий етап пом’якшення карантину. Висока імовірність того, що запустять громадський транспорт, відкриють дитячі садочки. Тому працюємо в цьому напрямку, готуємося повноцінно ввійти у новий режим роботи.

Я думаю, що наше звернення до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки стане ще одним поштовхом до запуску громадського транспорту у місті Луцьку”, - зазначив Григорій Пустовіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Куди звертатись для чого звертатись, як 95% населення міста Луцька своїм ставленням до проблеми, вже відмовились від карантинних обмежень та рахують, зате кому з нас вмирати, кому з нас жити, кому з нас лікуватись від коронавірусу.
Відповісти
Чого ви вчепились за ту корону...немає ніякого вірусу...ЗАКРИЙТЕ КАРАНТИН!!! Досить знущатись над людьми...
Відповісти
Чого ви всі вчепились за ту корону...немає ніякого вірусу...ЗАКРИЙТЕ КАРАНТИН!!!Досить знущатись над людьми!
Відповісти