У Рожищі – аварія на магістральному трубопроводі

У Рожищі – аварія на магістральному трубопроводі
У Рожищі на Волині 3 лютого прорвало магістральний трубопровід холодної води: вода мало не залила шахтний колодязь, сполученого із підземними каналами мереж Волинської філії ПАТ «Укртелеком».

Відтак виникла загроза затоплення акумуляторних батарей та кабельних мереж, що забезпечують зв’язок у всьому районі. Про це розповіли в УМНС України у Волинській області.

Відключення води на центральному магістральному трубопроводі, що постачав холодну воду до всіх багатоквартирних будинків і інших об’єктів міста, провести було неможливо, оскільки це загрожувало розмерзанням мережі та її пошкодженням. Тому тиск води в трубопроводі зменшили до мінімально можливого.

До місця аварії виїхала чергова варта рятувальників підпорядкованої державної пожежної частини №3.

Розгорнувши обладнання, бійці МНС відкачували воду з шахтного колодязя потужним автомобілем «КамАЗ». Але колодязь наповнювався водою за 3-4 хвилини, відтак відкачування не припинялася і тривало дві доби – до 17:40 5 лютого.

У зв’язку з сильним морозом, що сягав позначки -22 градуси, шестеро рятувальників змінювались на посту через декілька години: бойовий одяг на бійцях МНС намокав і обмерзав.

Рятувальники відгрівали і пожежний автомобіль паяльною лампою, який згодом також замінили на АЦ-40 на шасі ЗіЛ-131.

5 лютого комунальники відбійним молотком зняли шар асфальту та замерзлого ґрунту, а екскаватором розкопали котлован аби дістатись до пошкодженої труби.

Аварію ліквідували, наклавши на місце пориву трубопроводу дороговартісний і надійний широкий хомут європейського зразка.

У результаті успішно проведеної операції спільними силами рятувальників та працівників комунальних служб вдалось запобігти розмерзанню мережі холодного водопостачання міста Рожище та не допустити пошкодження систем зв’язку у райцентрі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вода, аварія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в мому місті
Відповісти
Останні новини
У Рожищі – аварія на магістральному трубопроводі
06 лютий, 2012, 14:04