Волинян попереджають про «смертельний» армійський полігон

Волинян попереджають про «смертельний» армійський полігон
Волинські військові попереджають охочих відвідати Повурський авіаційний полігон: на об'єкті можна "знайти смерть".

Полігон розташований в оточенні лісів, що в межах трьох районів - Ковельського, Маневицького, Камінь-Каширського, - пише Слово Волині.

"Нині пора збору ягід, грибів, тож люди заходять і на заборонену зону. Хтось заради цікавості, кимось, навпаки, керує жадоба наживи.

Не спиняє навіть той факт, що межі полігону оточені шлагбаумами та попереджувальними знаками з написами: "Небезпечно! Територія полігону! Проїзд і прохід суворо заборонені", - кажуть військові.

Тож попри те, що командування постійно поширює інформацію по всій Україні, наскільки небезпечними є колишні та діючі полігони — місцеве населення вперто ігнорує заборону перебувати на території, люди збирають і беруться демонтувати бомби, ракети й снаряди. Подальша схема відома: або травми, що часто не сумісні з життям, або притягнення до кримінальної відповідальності.

До прикладу, 4 квітня 2011 року на території полігону під час пошуку брухту та небезпечного поводження з металевим, подібним до бомби, предметом, загинуло двоє жителів села Черемошне Ковельського району Волинської області.

9 серпня 2011 року в селі Поворськ від розриву вибухонебезпечного металевого предмета загинула одна неповнолітня особа, інша була травмована.

"Згідно з Державною програмою реформування та розвитку Збройних сил України, протягом 2013 року на території авіаційного полігону "Повурськ" проводяться заходи з утилізації непридатних боєприпасів (тобто підрив авіаційних засобів ураження, які не придатні для подальшого використання). Вони не містять шкідливих речовин, що негативно впливають на організм людини та довкілля", - коментує начальник авіаційного полігону "Повурськ", підполковник Володимир Лобур.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян попереджають про «смертельний» армійський полігон
25 червень, 2013, 17:10