Компанія Ілона Маска перенесла запуск корабля Crew Dragon перед стартом

Компанія Ілона Маска перенесла запуск корабля Crew Dragon перед стартом
Космічний корабель Crew Dragon, який створила компанія SpaceX Ілона Маска, не вирушив у космос із Космічного центру імені Кеннеді, що в штаті Флорида.

Політ за 16 із лишком хвилин скасували через несприятливі погодні умови, зокрема підвищена хмарність. Про це повідомляє hromadske.

Crew Dragon мав бути запущений за допомогою ракети-носія Falcon 9. Її унікальність у тому, що в разі збереження після падіння на Землю вона частково може використовуватися повторно.

Вперше в історії астронавти в космос мали полетіти на кораблі, збудованому приватному компанією. Утім черех підвищену хмарність політ відклали на 30 травня.

Екіпаж Crew Dragon складається з двох досвідчених американських космонавтів: 49-річного Роберта Бенкена й 53-річного Дуґласа Герлі. На космічному кораблі вони мали дістатися Міжнародної космічної станції вже 28 травня.

Окрім того, що це перше в історії відправлення людей у космос на комерційному апараті, це ще й мав бути перший за дев’ять років запуск із території США. Досі американські космонавти вирушали в російському космічному кораблі «Союз» із космодрому Байконур.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Компанія Ілона Маска перенесла запуск корабля Crew Dragon перед стартом
27 травень, 2020, 23:34