У луцькій лікарні вперше успішно пришили жінці ногу. ФОТО 18+

У луцькій лікарні вперше успішно пришили жінці ногу. ФОТО 18+
У Луцькій міській клінічній лікарні вперше успішно провели реплантацію кінцівки.

Про це повідомляють на сторінці медзакладу.

Вчора, 27 травня, швидка медична допомога доправила у приймальне відділення лікарні 67-річну жінку з тяжкою побутовою травмою: відрізаною ногою на рівні гомілково-ступневого суглобу.

Пацієнтку оперативно направили в опікове відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці, де їй зробили реплантацію ноги: відновили судини, сухожилля, нерви і пришили ногу.

За словами завідувача відділення Романа Трача операція пройшла успішно, хвора задоволена результатом і почуває себе добре.

У клінічній практиці застосовують реплантацію скальпа, носа, вушної раковини, але найбільше поширена реплантація кінцівок та їх сегментів - кистей, стоп, пальців.

"Найголовніше, швидко доставити пацієнта в лікарню, щоб не втратити дорогоцінний час і можливість зробити приживлення", - розповів лікар Роман Трач.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І не факт що приживеться. Я дуже обурена ставленням і лікуванням пацієнтів в опіковому... Був схожий випадок на руці. Склав, заштопав. Місяць пацієнт ходив чекав поки кості зростуться. Приїхав в лікарню. Кості не зрослися складені не добре. А лікар Трач відхрещуєтьмя це вже не моя справа вам до травматолога. Отакі у нас лікарі(((
Відповісти