В яких випадках є доцільним використання кранових ваг?*

В яких випадках є доцільним використання кранових ваг?*
Підвісні ваги використовуються в багатьох промислових та комерційних операціях. Головна їх особливість полягає у відсутності платформи, що опирається на землю. Ваги кранові зазвичай використовуються на складах та у транспортувальних терміналах. На них зважують вантажі перед відправленням літаками, поїздами, кораблями. Таке обладнання має багато переваг в порівнянні з традиційними підлоговими рішеннями. В яких випадках їх використання є найдоцільнішим варіантом?

Потрібно економити простір

На об’єкті може просто не вистачати місця для встановлення звичайних підлогових ваг. Комерційна площа зазвичай коштує дорого, тому використовувати її потрібно якомога раціональніше. Кранові ваги можна зафіксувати під стелею, зовсім не займаючи підлогу. Коли обладнання не використовується, воно не заважає пересуванню людей та техніки.

Зважування нестандартних предметів

Деякі предмети надто великі чи мають нестандартну форму для того, аби розмістити їх на підлоговій платформі. Наприклад, вантажі округлої форми потребують додаткової фіксації. Все це значно ускладнює та здорожує роботу. Кранова система дозволяє зважувати такі предмети швидко та без зайвих витрат.

Оптимізація операцій

Без необхідності переміщення предметів на значні відстані для зважування означає вивільнення робочих годин. Підвищується ефективність праці персоналу. Навантажувачі можна використати для виконання інших операцій. Скорочується час обслуговування клієнтів.
Портативні кранові ваги можна переміщувати до об’єкту, який потрібно зважити, а не навпаки. Ресурси компанії використовуються більш ефективно.

Підвищення рівня безпеки

Завдяки крановим вагам не потрібно переміщувати предмети навантажувачами. Зниження трафіку означає менше можливостей для травм та матеріальних збитків.

Висока точність вимірювань

Сучасні ваги кранової конструкції можуть бути дуже точними. У моделях від провідних виробників похибка не перевищує 0,1%. На обладнання практично не впливає вібрація, воно може бути пристосоване до різних навколишніх умов. Великий світлодіодний екран та пульт дистанційного керування значно полегшують роботу оператора. Зчитування результатів вимірювання можливе навіть при поганій видимості.

Кранові ваги можуть витримувати навантаження в кілька тисяч кілограмів. Це робить сферу їх застосування дуже широкою. Завжди можна підібрати обладнання з характеристиками, які максимально відповідатимуть тим чи іншим потребам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.