Фітинги для поліпропіленових труб: особливості вибору*

Фітинги для поліпропіленових труб: особливості вибору*
З кожним роком поліпропіленові труби дедалі активніше використовуються для виготовлення систем сантехніки, кондиціонування, вентиляції в приміщеннях різного призначення, а також з метою створення систем дренажу і відведення дощових й стічних вод. З чим пов’язана така популярність? Поліпропілен вирізняється високою стійкістю до механічних пошкоджень, багаторазових згинань, низькою паро- та газопроникністю. Труби із поліпропілену абсолютно екологічні, легко монтуються та коштують недорого. До того ж, купивши поліпропіленовий фітінг, вдасться продовжити термін експлуатації таких сантехнічних систем на роки.

На що звернути увагу, обираючи поліпропіленовий фітинг?

• Тип виробу. В процесі монтажу сантехнічних систем можуть використовуватися різні типи комплектуючих. Серед цього переліку: крани, кути, американки, муфти, клапани, заглушки та обводи.
• Розмір. Для того, щоб створити максимально надійні, герметичні шви між трубами та поліпропіленовими фітингами, необхідно приділити особливу увагу діаметру деталі. Цей показник повинен співпадати з діаметром самих труб. Дані про розміри фітингу можна знайти в каталозі від виробника.
• Виробник. Виготовленням фітингів сьогодні займається чимало закордонних та вітчизняних виробників. Серед цього переліку особливою популярністю в нас користуються бренди Kalde, Wavin Ekoplastik, ASG, Koer, Сантехмонтаж та інші. Які поліпропіленові фітинги кращі? Все залежить від досвіду та надійності компанії. Якщо детально вивчити це питання, то вдасться знайти якісні деталі і серед переліку продукції вітчизняних виробників.

Як правильно монтувати фітинг?

З цією метою використовується спеціальне обладнання. Мова йде про паяльники, за допомогою яких поліпропілен розплавляється, утворюючи герметичний шов. Чи можна монтувати системи з поліпропіленових труб та фітингів самостійно? Звісно, однак покупка спеціального обладнання потребуватиме додаткових витрат.

Як зекономити на покупці комплектуючих деталей для поліпропіленових труб?

В цьому випадку альтернативою стане співпраця з безпосереднім постачальником відомих виробників в нашій країні. Де знайти таку компанію? Для цього достатньо звернутися в інтернет-магазин «Водяний», фахівці якого гарантують високу якість товарів та зможуть надати професійну консультацію з приводу вибору деталі. Додатковим бонусом такої співпраці стане вигідна система знижок та бонусів для постійних клієнтів, а також доставка в різні регіони України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.