Донеччанам сподобалися озера і ферми Волині

Донеччанам сподобалися озера і ферми Волині
У Волинській області з робочим візитом перебуває делегація з Донецької області на чолі з головою Донецької обласної ради Андрієм Федоруком.

Донеччани на Волині – з 22 до 25 червня. Їх візит відбувається в рамках угоди про співпрацю між областями.

Під час поїздки донецька делегація відвідала ряд промислових, сільськогосподарських підприємств, оздоровчих закладів та культурних пам’яток Волинської області. Так, як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, донецька делегація ознайомилась із роботою ТзОВ «Волинь-Кальвіс», ДП «Волиньвугілля», шахти №10 «Нововолинська», ТзОВ «БРВ-Україна», Нововолинського м’ясокомбінату «Пан Курчак». Агропромисловий потенціал Волині гості побачили на прикладі ПОСП ім. Шевченка та СГПП «Рать».

Із практикою роботи органів місцевого самоврядування донеччани ознайомились на прикладі Боратинської, Світязьської, Заліської та Пульмівської сільських рад, а також Шацької селищної.

В облдержадміністрації кажуть, що гостей зі східної України «неабияк вразили» Шацькі озера та культурні пам’ятки Волині - музей-садиба Лесі Українки, Луцький замок та Зимненський Свято-Успенський Святогорський ставропігійний монастир.

У вівторок 25 червня з донецькою делегацією голова Волинської обласної ради Володимир Войтович, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Борис Клімчук розповів, що досвід співпраці між областями є дуже цінним, адже і Волинь, і Донеччина мають корисні напрацювання у втіленні різноманітних проектів розвитку. Він зазначив, що ключовими питаннями порядку денного у Волинській області є «робити хорошу погоду для інвестицій та інституційні умови для ведення бізнесу».



Заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк розповів про розвиток аграрного потенціалу Волині. Він зазначив, що наша область стає потужним гравцем на зерновому ринку. Також значні перспективи має м'ясо-молочна галузь та розвиток «зеленої» енергетики.

Андрій Федорук відзначив переваги Волині, які б варто було запозичити Донецькій області. «Волинь - це аграрний район, а Донбас – це промисловий. Я хотів би, щоб в нас краще розвивалося сільське господарство, щоб було більше ферм, краще забезпечення продуктами», - зазначив голова Донецької облради.

Також він відзначив значно кращу екологічну ситуацію на Волині: «Ми тут бачимо чудову природу, чудові озера. У нас це теж є , але воно дуже забруднене».

Голова Волинської облради Володимир Войтович відзначив, що співпраця між областями є необхідною для єднання країни заради спільних цінностей. «В суспільстві є потреба щоб західні та східні регіони мали якнайбільше спільного, різниця в ментальності має бути зведена до мінімуму», - розповів Войтович.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Клімчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ооо....а ДЕПО чого не показали?
Відповісти
Ну все, кранти. Чекайте рейдерів... з "інвестиціями".
Відповісти
Останні новини
Донеччанам сподобалися озера і ферми Волині
26 червень, 2013, 09:23