Чому вивчати англійську мову краще в дитячому віці?*

Чому вивчати англійську мову краще в дитячому віці?*
Однією з важливих переваг вивчення другої мови в дитячому віці є швидке засвоєння інформації. Діти вбирають в себе матеріал набагато краще, ніж дорослі. У них є більше часу на уроки, оскільки вони не зайняті роботою, сімейними обов’язками тощо. Англійська мова для дітей у ранньому віці – це те, що дозволяє їм вийти у доросле життя вже з готовим багажем знань.

Особлива структура мозку

На біологічному рівні діти схожі на губки. Мозок призначений для несвідомого поглинання навколишньої інформації. Від батьків залежить, чим саме буде просочена ця «губка» - корисними знаннями чи тим, без чого цілком можна й обійтися. Доктор Пол Томпсон, професор неврології в Каліфорнійському університеті Лос-Анджелеса, виявив, що відділи мозку, задіяні за вивчення мов, розвиваються приблизно з 6 років до статевої зрілості. Потім ці системи поступово відключаються, через що вивчення мови стає важчим.
Діти думають простіше, ніж дорослі. Вони думають більш абстрактно, використовують менше слів та спрощують фрази. Це значно полегшує вивчення мови. Поступово дитина стає в змозі думати та розмовляти обома мовами приблизно на однаковому рівні.

Багато вільного часу

Згадайте, скільки книг ви читали в дитячому та підлітковому віці. А скільки книг щороку ви прочитуєте тепер? У дорослих постійно не вистачає часу. Є стільки важливих справ, що при всьому бажанні вивчення іноземної мови стає проблемою. Дітям значно простіше. У них більше часу на уроки.

Менше заборон

Вивчати щось нове завжди простіше, якщо ви не турбуєтеся через помилки. Дорослим складніше – вони бояться осоромитися, втратити перспективну роботу, продемонструвати свою некомпетентність. Все це змушує нервувати та дуже заважає засвоєнню матеріалу.

Діти не комплексують. Вони простіше відносяться до помилок, і це дає їм змогу рухатися вперед без зупинок. Процес навчання більш невимушений. Цьому сприяє і використання ігрових технік. Вони перетворюють уроки на своєрідну розвагу. А займатися завжди приємніше тим, що цікавіше й приємніше. Дорослі переважно сприймають вивчення англійської мови як необхідність, діти – як цікаве проведення часу. Однак для цього потрібно використовувати професійні методики.

Багато досліджень показують, що другу мову краще починати вивчати у віці до 10 років. Навіть якщо інформація дорослим та дитиною буде засвоєна в однаковій мірі, представники підростаючого покоління легше позбавляються акценту. В багатьох країнах практикується двомовне спілкування фактично з моменту народження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому вивчати англійську мову краще в дитячому віці?*
10 березень, 2020, 19:20