Як вибрати автокрісло для дітей різного віку*

Як вибрати автокрісло для дітей різного віку*
При екстреному гальмуванні або різкому маневрі уберегти маленького пасажира від удару і травми допоможе автокрісло. Безпеку дитини забезпечує і правильна його установка. Автокрісло призначено для сидячого або напівлежачого положення під час поїздки. Воно фіксується за допомогою штатних ременів безпеки на задньому або передньому пасажирському сидінні. Спробуємо розібратися, в чому різниця конструкцій автокрісел різних виробників, що таке підрозділення по групах, які критерії враховувати при виборі.

Види утримуючих пристроїв

Європейські стандарти безпеки охоплюють цілий круг виробів для надійного утримання малюка в салоні автомобіля. Головне - наявність сертифіката, що підтверджує відповідність товару нормам безпеки.

Пристрої того чи іншого типу призначені для дітей різного віку.

1. Автолюльки. У них перевозять новонароджених діток. Використовується і для перенесення. Кріпляться на задньому сидінні ременями безпеки. Малюк додатково фіксується широким ременем, головка теж захищена.
2. Автокрісла. Моделі для дітей від 6 місяців до 12 років. Особлива конструкція з рухомою основою. Дитина має можливість сидіти і напівлежати.
3. Бустери. Пристосування-підкладки для створення комфортних умов і безпеки дитини під час руху. Призначені дітям від 4 років.



Як вибрати автокрісло

Орієнтуватися слід за кількома параметрами: способом кріплення, ергономікою, матеріалами виготовлення. Але головний пункт характеристик - відповідність утримуючого пристрою віковій групі дитини.

1. Від народження до півроку. Встановлюють боком щодо ходу руху.
2. 0 +. До року. Кріплять проти ходу руху.
3. До 4 років. По ходу і проти ходу руху.
4. До 25 кг (7 років). По ходу руху.
5. До 36 кг (12 років). По ходу руху.

Автокрісла кріпляться в салоні за допомогою ременів безпеки або інтегрованої системи Isofix. Крісло з Isofix обладнано металевими направляючими і замочками, а автомобіль - залізними скобами в сидінні і підлозі для кріплення крісла.

Важливі нюанси при покупці:

• наявність значка про відповідність стандартам безпеки;
• крісло має підходити по росту, вазі, сприяти комфортному розміщенню вашої дитини;
• регульована спинка (стандартно - опускання на 10 ° -15 °);
• система внутрішніх ременів для максимально безпечного утримання малюка і запобігання травм хребта і черевної порожнини;
• якісна установка в машину, достатня довжина ременів безпеки;
• наявність додаткових «опцій» (столика, що пристібається, знімного чохла і ін.).

Величезний асортимент колясок і автокрісел від відомих виробників з Польщі, Болгарії, Китаю ви знайдете в каталозі інтернет-магазину Kids Store за адресою https://igrushki.org/. Весь асортимент продукції зберігається на великому складі. Тому компанія гарантує швидку доставку по містах України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.