Проект «Діти Небесного Легіону»: волонтери закликають допомогти знедоленій сім’ї з Волині

Проект «Діти Небесного Легіону»: волонтери закликають допомогти знедоленій сім’ї з Волині
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.

31 травня день народження святкує Альберт Рупа. Він є сином військовослужбовця 24-ї механізованої бригади Віктора Миколайовича Рупи, який загинув поблизу села Кримське Луганської області восени 2016 року, захищаючи на Сході територіальну цілісність України. Мав добрі плани на майбутнє та сім’ю: дружину і четверо дітей. Але, коли сказали йти захищати Батьківщину, він вчинив як справжній чоловік: пішов виконувати священний обов’язок і на жаль, не повернувся. Вже майже 4 роки триває розслідування прокуратури, аби встановити обставини загибелі чоловіка та призначити допомогу багатодітній родині, що знаходиться у скруті.

Хлопчик є в сім’ї найстаршою дитиною і проживає зі всіма в селі у прикордонній смузі на самому узбіччі нашої цивілізації. Неподалік вже протікає Буг, а польський берег річки розташований менше ніж за 5 км від рідної хати. Нині вже Альберт завершує навчання у 7-му класі у сусідньому селі Лудин. Він тішиться, що має гарну успішність у школі, а найбільше до вподоби точні науки, такі як математика та інформатика.

Іменинник мріє стати пожежником. Як і всі підлітки Альберт любить складати конструктори, кататися на велосипеді, ганяти з хлопцями м’яча та завжди усміхнений. Любить також і мандрувати.

Серед захоплення хлопчини ще й музика. Альберт з радістю відвідує клас фортепіано в музичній школі коли возить шкільний автобус. А коли не курсує, то юнак позбавлений можливості творчо зростати. Раніше мама Тетяна возила його з сестричкою Христиною в Устилуг на стареньких "Жигулях", які їм подарували 3 роки тому небайдужі люди. Проте машина вже давно вийшла з ладу, а зробити ремонт для Тетяни це непід’ємна сума.

Вдова Тетяна Рупа, зітхаючи зазначає: «матеріально нам дуже важко, ми просто виживаємо, держава нам практично нічим не допомагає. Є борги. Державну компенсацію не виплатили досі. Житла власного не маємо теж. Живемо в моєї мами в одній по суті кімнатці, а в сусідніх проживають ще два мої брати». Тетяні не зручно розповідати в яких умовах вона живе.

Тетянині брати часто бувають на підпитку і дітям через це приходиться перебувати під постійним стресом рідних дядьків. Один з братів набрався позики, і тепер дзвонять колектори з погрозами і принизливими пропозиціями «відробити борг за брата» тепер ще й до бідної вдови. А ще з того, що знають волонтери – дітям не вистачає елементарного місця, і вчать всі уроки за одним столом. І зважаючи на те, що діти швидко ростуть, то речі і взуття завжди для родини Руп будуть актуальні.

Під час пандемії всім дітям було складно теж. Четверо дітей перехворіло разом з Тетяною Іванівною, котра через постійні гризоти мала ще й запалення легень. З усього негативу є маленький промінчик на зміни: нещодавно Устилузька міська рада поставила Рупу у чергу на житло першочергово.

У іменинника та його сестрички проблеми із прикусом, тому йому конче потрібно звернутись до ортодонта для встановлення пластини, але як часто буває у наш час – через проблеми у коштах цей процес відкладається на невизначений термін.

Зробити сюрприз Альберту може кожен, привітавши його із днем народження на свій розсуд. А також закликаємо допомогти цій знедоленій сім’ї небесного воїна хто чим може. Контактний номер: 0992294100 та 0966833164. Інформація про тата Альберта є у книзі пам’яті: http://memorybook.org.ua/20/rupa.htm

Фінансово підтримати родину: 4731-2191-2270-0804 (Рупа Тетяна Іванівна)

Інформація для благодійників:
Альберт Рупа – 13 років (31.05.2007).
Володимир-Волинський р-н. Зріст: 165; Розмір взуття: 38.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Проект «Діти Небесного Легіону»: волонтери закликають допомогти знедоленій сім’ї з Волині
31 травень, 2020, 14:37