На Волині найбільше порушників ЗНО – у Луцьку

На Волині найбільше порушників ЗНО – у Луцьку
В Україні оглянули здачу Зовнішнього незалежного оцінювання та виявили порушення.

Про них 26 червня під час прес-конференції розповів регіональний координатор кампанії спостереження за ЗНО, яку проводить громадянська мережа ОПОРА, Дмитро Безвербний.

За його словами, спостереження проводили з 3 по 25 червня. На Волині працювали 7 спостерігачів на 34 пунктах тестування у Луцьку, Ковелі та Маневичах. Найбільше порушень виявили у Луцьку, а в Ковелі – жодного.

Загалом в Україні промоніторили 16 регіонів. Спостерігачі зробили висновок, що найбільше порушень робили самі учасники, які здавали тести. Найпоширеніші типи – запізнення, користування телефонами та іншими технічними приладами, що заборонено. Найбільше порушували на тестах з української мови та літератури, історії України.

Зафіксували порушення і в персоналу, який проводив тести. За словами Безвербного, іноді ті, хто приймали тести, були неповністю обізнані зі своїми обов’язками або недобросовісно виконували їх.

Наприклад, перед початком тестів персонал мав оглянути всі туалети і перевірити їх на відсутність підручників, шпаргалок та інших засобів. Проте спостерігачі таке знаходили в туалетах під час тестування.

Загалом, зазначив спостерігач, з року в рік є тенденція до зменшення кількості порушень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗНО, освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині найбільше порушників ЗНО – у Луцьку
26 червень, 2013, 13:34