Якщо українські чоловіки бояться йти служити, замість них це роблять жінки, – військова 14-ї бригади

Якщо українські чоловіки бояться йти служити, замість них це роблять жінки, – військова 14-ї бригади
Військовослужбовець князівської 14-ї бригади старший солдат Катерина три роки провела на передовій і нещодавно підписала другий контракт із ЗСУ.

Про це йдеться на сторінці бригади у facebook.

-Можливо, я й не мушу… - розмірковує військовослужбовець князівської 14 бригади старший солдат Катерина. – І жодна з тисяч жінок, які захищають Україну в лавах ЗСУ, напевно, не мусить… Та якщо безліч молодих, здорових українських чоловіків бояться йти служити, або ж не хочуть цього робити, «бо це не їхня війна», то захищати Батьківщину замість них ідуть жінки…

За плечима в цієї мініатюрної дівчини з променистими очима - три фронтових роки і нещодавно підписаний другий контракт із ЗСУ. До того, як піти служити, розповідає Катя, мала традиційну для жінки роботу, - працювала на швейній фабриці.

-Та одного дня… пішла в військкомат, і потрапила в 14-у механізовану бригаду, про що жодного разу не пожалкувала, - розповідає співрозмовниця. - Коли прийшла додому і повідомила рідним, що йду служити, мама не сприйняла почуте серйозно, думала, жартую. Коли ж зрозуміла, «що все насправді», лише сплеснула руками: «Як же ти служитимеш, таке мале й худе?» Звичайно ж, як кожна мама, вона непокоїлася. Хвилюється і зараз. І досі дивується, що саме я, наймолодша з шести її дітей, пішла на фронт.

Як показав час і служба на прикладі Катерини, зріст і вага для дівчини у війську – не головне. Бо зі своєю енергією, заповзятістю та максимально відповідальним ставленням до справи, за яку береться, дрібненька Катя, дівчинка-вихор, як жартома хочеться її назвати, встигає все. До слова, сама дівчина в тому, що пішла служити, вбачає певний символізм, адже народилася 6 грудня, на День ЗСУ, а наступного дня, 7 грудня, святкує іменини. А ще, каже Катя, з дитинства їй шалено подобалися люди в формі.

-Звичайно ж, прийшовши в армію, майже всього мусила навчитись, - і того, що мушу вміти, як військовослужбовець, і того, що вимагають посада і звання. Не завжди все давалось легко, але завдяки своєму командирові і побратимам, з якими дуже надійно, з усім справляюся. Мабуть, моє щастя ще й у тому, - зізнається Катерина, - що легко знаходжу з людьми спільну мову, - така уже вдалася. А крім того, щирість, чесність, дисциплінованість і відповідальність, - риси, які в армії цінуються більше, ніж деінде. Тому… я пишаюся тим, що я військовослужбовець ЗСУ, і тим, що служу в нашій князівській 14-ій бригаді.

Пригадуючи події за три роки, які провела з бригадою на фронті, Катя каже, й досі пам’ятає, як уперше потрапила під обстріл, зізнається, були і страх, і певна паніка. Та з часом до всього звикаєш…

-Уже зараз, після трьох років служби, будь-який обстріл сприймаєш без істерик і без зайвих рухів, чітко знаючи, що і як робити. Напевно, все це зветься просто – досвід, - міркує Катерина. - І хоч я, як жінка, напевно, мала би таким пишатися, цього нема… Не бажаю такого досвіду нікому, сприймаю його просто як данину професії, яку обрала – професію військового під час війни в моїй державі.

Удома, на Хмельниччині, на тендітну, рішучу та витривалу Катю чекають трійко діток – старша донька Ангеліна, сини Максим і Антон.

-Скучаю за ними страшенно, - зізнається Катерина. – І на жаль, наші карантинні реалії такі, що вкрай складно провідати дітей навіть на вихідні, коли є можливість. Як би не було, як би тяжко діти не переживали розлуку, вони знають, для чого я у війську, знають, що всі мами і тати, які зараз на фронті, воюють за майбутнє своїх дітей, і знають, що Україна неодмінно переможе! І їхня віра дає сили жити й воювати!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То хай ідуть якщо бідотя хто має гроші туди нейде
Відповісти
Призначення жінки - продовження роду! І яка буде мати із вбивці?
Відповісти
Та не стане вона вбивцею, толку з неї на передовій... Нарядится в ту робу, як попандопало і буде блогером разом з такими самими пришелепкуватими корчити з себе "амазонку"
Відповісти
Ходити під крилом начальства і носити папірці, напевно дуже складно.
Відповісти
В Ізраілі всі жінки проходять службу в арміі. Ніхто не розказує:чоловіки не хочуть, то я пішла... Кожен має займатись тим, на що здатний. Хочете рівності?Лізьте в шахту, служіть в арміі, заробляйте на сім,ю, не чекайте що хтось вас має годувати, одягати, відкривати двері перед вами, бо ви - жінки... Сьогодні не ХІХ століття... Кожен обирає свій шлях вільно. Головне - бути корисним державі на своєму місці, не залежно від “чоловік/жінка”
Відповісти
Цитую: "І досі дивується, що саме я, наймолодша з шести її дітей, пішла на фронт". Вона з багатодітної сім'ї, тому зрозуміло чому пішла на контракт, бо батьки не мали змоги дати ні освіти, ні фаху, ні капіталу, щиро співчую цій жінці.
Відповісти
Останні новини
Якщо українські чоловіки бояться йти служити, замість них це роблять жінки, – військова 14-ї бригади
04 червень, 2020, 09:25