Які переваги дає знання польської мови при працевлаштуванні в Польщі?*

Які переваги дає знання польської мови при працевлаштуванні в Польщі?*
Представники усіх націй люблять, коли іноземці цікавляться їхньою культурою та намагаються стати «своїми». Але для поляків це особливо актуально. Вони пишаються рідною мовою та схвально відносяться до людей, які намагаються її вивчити. Для вас це може означати суттєві переваги при працевлаштуванні та роботі за кордоном. Як же лінгвістичні навички сприяють побудові кар’єри?

Пряме спілкування з працедавцем

Часто українці шукають роботу в Польщі через посередників. Основна причина цього – незнання мови. В результаті доводиться миритися з кількома суттєвими недоліками:

• Посередникові потрібно платити за його послуги. Зазвичай це фіксована сума, яка виплачується наперед або з першої зарплати.
• Існує ризик того, що вам не розкажуть усієї правди про умови праці. Наприклад, посередник може приховати певні негативні моменти, занизити обіцяний рівень заробітної плати тощо.
• Не виключений і банальний обман, коли ви платите гроші, а потім шахрай просто зникає.

Пряме спілкування з працедавцем означає, що ви можете забути про усі вищевказані небезпеки. Кандидат самостійно представляє себе, дізнається про усі особливості роботи, може поставити будь-які запитання. Це й економніше, і безпечніше.

Конкурентна перевага

Як ми вже казали, поляки дуже уважно ставляться до своєї мови та культури. Якщо при однакових інших умовах перший кандидат знатиме мову (принаймні на середньому рівні), а інший – ні, перевагу нададуть саме першому. Для низькокваліфікованих робіт це може бути й не актуально, однак з підвищенням кваліфікації зростають і вимоги до працівника.

Лінгвістичні навички допоможуть вільніше розповісти про себе, скласти розгорнуте резюме та в цілому справити гарне враження на співбесіді.

Кар’єрний ріст

Почавши з найнижчих посад, часто саме українці з добрим знанням мови рухають вверх по кар’єрній драбині. Їх підвищують по простій причині – мова дозволяє бути посередником між звичайними робітниками й вищим керівництвом. Ви можете вільно спілкуватися й з підлеглими, й з польським босом. Це значно спрощує комунікацію на підприємстві, а корисних спеціалістів оцінюють належним чином.

Мова дозволяє просто бути ближчим до керівника. Ви частіше спілкуєтеся з ним, можете побесідувати навіть неформально, сподобатися йому. Все це підвищує шанси на отримання нової високооплачуваної посади.

Неформальне спілкування

Для кар’єри важливе значення має не лише те, наскільки добре ви виконуєте свої обов’язки, а й вміння бути частиною колективу. Стати «своїм» серед поляків ви не зможете, якщо не знатимете їхньої мови. Лінгвістичні навички означають, що ви невимушено почуватиметеся на корпоративних вечірках, зможете зустрічатися з колегами поза роботою, дізнаватися про останні новини з життя компанії. Таке зближення дозволяє отримати допомогу, коли вона необхідна, продемонструвати свою цінність для колективу і зрештою запам’ятатися як приємна людина.

Навіть на підсвідомому рівні полякам подобається іноземець, який демонструє прагнення вивчити їхню мову, звичаї, поважати та дотримуватися формальних і неформальних правил поведінки. Все це виділяє вас серед безлічі співвітчизників, які приїздять до Польщі лише за заробітком і не бажають нічого іншого. Ви ж маєте змогу піднятися вище – використайте цей шанс.

Джерело: https://rozmovlai.kiev.ua/polish-course/
Консультації за навчальними програмами, запис у групи:
+38 (098) 705-09-39
+38 (073) 417-00-20

Навчальні класи розташовані в центрі Києва, між ст. м. Університет та Золоті Ворота.
м. Київ, вул. Івана Франко, буд. 25/40, офіс 22.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.