«Батьківщина» делегувала на Волинь 76-річного «батька партії»

«Батьківщина» делегувала на Волинь 76-річного  «батька партії»
У партії «Батьківщина» Волинню опікуватиметься ще один народний депутат – Ярослав Федорчук (на фото), який у Верховній Раді працює вже четверте скликання.

Про це розповів сам нардеп 26 червня під час спілкування із волинськими журналістами.

76-річний Ярослав Федорчук народився у селі Несвіч Луцького району, досліджує історію Волині, видає книги. На Волині має багато родичів, але частину життя пропрацював у Івано-Франківську, зараз мешкає у Києві. Каже, що добре володіє ситуацією у кожній області, зокрема і у рідній Волинській.

«Тепер є необхідність більше допомагати Волині», – каже він, додаючи, що партія делегувала його на Волинь, оскільки у нинішньому скликанні у Раді нема жодного депутата-тимошенківця від Волині.

«Крім депутатських і партійних питань, мене цікавить історія Волині і основне – захист тих людей, які загинули, охороняючи Волинь від більшовицьких банд, польських банд і від німецьких окупантів», – каже депутат.

Тепер в Луцьку працюватиме приймальня Ярослава Федорчука. Сам депутат планує відвідувати область щонайменше раз у два місяці.

Крім того, Ярослав Федорчук не приховує, що має дуже хороші стосунки з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко.

«На десятому ювілейному з’їзді партії вона назвала мене батьком партії. А назвала так, бо всі партійні структури створені мною», – каже нардеп.

«Зараз вона усно передає мені деякі питання. Через довірених осіб, яким я довіряю. Листуємося. За цей час вона написала мені сім чи вісім листів, а я написав їй близько десяти листів», – розповів політик.

Про об’єднання «Батьківщини» і «Фронту Змін» відгукується позитивно, хоча не впевнений, що цей процес пройде дуже гладко, особливо в регіонах.

«Ідею Юлі про об’єднання я називаю великою справою, яка потрібна Україні і всім, хто незадоволений цією владою. Це Божа справа», – висловився він.

Також Ярослав Федорчук розповів, що він брав безпосередню участь у процесі розподілу округів на парламентських виборах.

Нардеп не приховує, що впливає на кадрові питання в партії, зокрема і на Волині. Крім того, розповів, що кандидата в депутати Луцькради на проміжних виборах затверджуватимуть не без його відома.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і результат впливу на кадрові питання в партії на волині наступний - "батьківщина" на волині може зливати воду.
звичайно стара пенсійна гвардія буде імітувати бурну діяльність у вигляді інструкцій, наказів ,вказівок місцевим організаціям, але пізно пити боржомі, коли...
Відповісти
є ще патріоти і порядні люди як Федорчук
Відповісти
Цікаво, як Федорчук організовував партію "Громада" Лазаренка? Нехай би розповів. А ще як працювалося секретарем Ів.Франківського міському КПРС? Що тоді пропагував?
Відповісти
Всі ми родом із дитинства. Розумні люди і КПРС були потрібні. інших партій не було. Щоб реалізувати себе, треба було бути в партії
Відповісти
Дуже хороше інтерв’ю!!!! Ця людина дійсно працює, написав дуже гарну книгу про Волинь. Більшеб таких депутатів!!!
Відповісти
Чесна та порядна людина! Дякую Вам Ярославе Петровичу за всі Ваші добрі діла в ім'я України!
Відповісти
Федорчук - досвідчений керівник! А школа минулого, яку він пройшов, додасть Волинській Батьківщині і досвіду і підтримки. Особлива подяка за книгу по українсько-польському конфлікту!!! Дуже вчасно і актуально!!!
Відповісти
З приходом на Волинь Ярослава Петровича,чекаю змін на краще!
Відповісти
Шановний Ярослав Петрович ви справжній патріот України так тримати дякую за чудові книги а саме "Волинянин" та "Трагедія українсько-польського протистояння на Волині 1938-1944 років". Дай боже Вам щастя, здоров`я та довгих років життя.
Відповісти
Це правильне рішення. щоб кожна область мала свого представника партії "Батьківщина" у парламенті."Батьківщині" було важко боротися на виборах з олігархами, тому і програла. До речі, я не думаю, що серед друзів Федорчука є волиняка Адам.
Відповісти
Як на мене Ярослав Федорчук доволі непоганий політик. Бути патріотом своєї справи це не кожен зможе в наш час,десятки нардепів продаються,міняють інтереси,забувають для чого вони прийшли до влади! Він один з тих кому можна завдячувати навіть виникненням такої потужної політичної сили як ВО "Батьківщина"
Відповісти
Останні новини
«Батьківщина» делегувала на Волинь 76-річного «батька партії»
27 червень, 2013, 11:30