Тендер на капремонт дороги Устилуг – Луцьк – Рівне скасували через завищену вартість робіт

Тендер на капремонт дороги Устилуг – Луцьк – Рівне скасували через завищену вартість робіт
Служба автомобільних доріг у Рівненській області скасувала тендер на капітальний ремонт траси Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне на ділянці км 150+500 – км 156+700 очікуваною вартістю 524,75 млн гривень.

Про це йдеться на сайті «Прозорро» пише Рівне Вечірнє.

"Наші гроші" повідомляють: причиною відміни закупівлі замовник вказав ч.1 ст.31 Закону України «Про публічні закупівлі» — «неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель». А у протоколі засідання тендерного комітету вперше уточнив, що закупівля відбутися не може тому, що, за результатами експертизи, її вартість є завищеною, а отже, її треба змінити.

«Голова тендерного комітету Костюк І.О. повідомив, що очікувана вартість закупівлі після експертизи проекту зменшується… Законом не передбачено можливість вносити зміни до оголошення про проведення закупівлі в частині зміни очікуваної вартості закупівлі», — вказано у протоколі.

За словами очільника Укравтодору, за допомогою незалежної експертизи вартість тендеру перевіряється на об’єктивність ще до публікації закупівлі на сайті «Прозорро».

«Експертиза може змінити ціну на меншу — наприклад, показавши, де і як можна заощадити. Часто, щоб довести ефективність своєї роботи, експертні організації дещо зрізають ціну».

У даному випадку результати експертизи надійшли уже після оголошення закупівлі, саме тому її і відмінили.

Після опублікування цієї інформації САД оголосила нову процедуру з нижчою на 59,86 млн. грн. (або більш ніж на 10%) очікуваною вартістю.

Результати експертизи вперше за часів головування Кубракова з листопада 2019 року стали причиною скасування закупівлі у тендерах Укравтодору.

Безумовним рекордсменом за кількістю скасованих тендерів у 2019-2020 роках є Служба автомобільних доріг у Львівській області — там відмінили 27 процедур закупівлі; далі йдуть Кіровоградський (17) та Одеський (16) автодори.

Найчастіше причинами скасування були «неможливість усунення порушень» у процедурі закупівлі та відсутність подальшої необхідності у проведенні торгів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ті 10 відсотків, які йдуть на "відкати". Тільки тут ця цифра дещо занижена.Зазвичай, вона сягає 20%. Найкраще можна вкрасти на будівництві і ремонті доріг, адже ніхте не порахує, скільки туди покладено піску, щебню, якої якості дорожне покриття. При будівництві автобану Київ - Одеса дорогу було звужено від даних генплану на 1 см. і на 500 км дорожного полотна вкрали сотні мільйонів гривень. Слава Україні!!! Дорожникам слава!!!
Відповісти
Преса в Україні = неосвіченість, продажність, непорядність.
Відповісти
На сказане перетворися і Волиньпост ,як прикро!
Відповісти
Останні новини
Тендер на капремонт дороги Устилуг – Луцьк – Рівне скасували через завищену вартість робіт
07 червень, 2020, 07:22