На Волині влада забула про мешканців району, ‒ нардеп

На Волині влада забула про мешканців району, ‒ нардеп
Народний депутат України Анатолій Вітів (ВО "Свобода") провів особистий прийом громадян у Маневицькому районі Волинської області.

Абсолютна більшість місцевих жителів, які звернулися до народного депутата, невдоволені нинішнім станом соціального захисту в краї та рівнем розв'язання з боку місцевої влади їхніх соціальних проблем, - повідомили у партійній прес-службі.

Одна із найболючіших проблем району – соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Мешканці так званої чорнобильської зони масово скаржаться, що останнім часом не можуть "вибити" належних їм "чорнобильських" грошей. Навіть попри рішення судів, не виплачують також доплати "дітям війни". А чимало громадян цієї категорії обділені належними їм пільгами в оплаті комунальних послуг.

В окремих випадках, як, до прикладу, в пенсіонерки Марії Богайчук із Маневич, схоже, ці проблеми мають місце в сукупності. Вона – інвалід І групи, "дитина війни", постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи. Проте, за її словами, вона отримує пенсію в розмірі всього 1017 гривень, якої катастрофічно не вистачає навіть на ліки. До того ж, стверджує жінка, її ще й позбавили можливости отримувати субсидію. Жінка скаржиться на невиконання рішень судів і ставить питання про правомірність нарахування їй такої малої пенсії.

Як відомо, Маневицький район – практично не газифікований, тож у побутових умовах природний газ жителям краю зазвичай замінює електроенергія. Чимало громадян скаржилися на місцевих енергетиків, які досить часто маніпулюють цифрами, аби знівелювати пільги в оплаті споживачам за електроенергію, та нараховуються до оплати завищені суми. На це, зокрема, нарікала мешканка Маневич Надія Приходько.

Нарікання на бездіяльність, а подекуди й неправомірні дії правоохоронних органів, несправедливі суди та невиконання судових рішень – у кожному третьому зверненні громадян Маневицького району. Значна частина людей скаржаться також на хамство й халатність місцевих чиновників, особливо тих, які покликані розв'язувати соціяльні проблеми.

"Спілкування з людьми залишило враження, що місцева влада в краї – сама по собі, а соціяльні проблеми людей і собі існують окремо. Влада фактично самоусунулася від розв'язання цих проблем, прикриваючись відсутністю коштів. Це й не дивно, адже доки існуватиме ця влада, грошей для пересічних українців ніколи не вистачатиме, бо ж слугам цього режиму потрібно покращувати й розбудовувати насамперед Межигір'я", – прокоментував підсумки зустрічі народний депутат України Анатолій Вітів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай іде цей тракторист і наведе порядок у себе на львівщині.А МАНЕВИЧАНИ І САМІ СПРАВЛЯТЬСЯ.
Відповісти
Останні новини
На Волині влада забула про мешканців району, ‒ нардеп
27 червень, 2013, 09:16