Як захистити гроші від шахраїв: 4 простих правила від банкіра

Як захистити гроші від шахраїв: 4 простих правила від банкіра
Понад 300,5 мільйонів гривень шахраї викрали за минулий рік із банківських карток українців.

Такі дані Української асоціації міжбанківських платіжних систем, розповіли в ефірі ТСН.

Аферисти оманою підштовхують людей віддати гроші або поділитися конфіденційною інформацією, але існує всього 4 простих правила і ваші гроші ніколи не вкрадуть з картки.

Про них розповів банкір Олег Гороховський

- Перше, і найголовніше, що ви маєте запам’ятати: щоб вам не говорили, ніколи, ні за яких обставин, вам не можна передавати тому, хто дзвонить свої дані, ні паролі, ні коди які приходять в смс, все що вам говорять, що це дуже потрібно. 

- один клік на посилання і гроші вже в руках зловмисників такий вид банківського шахрайство називається фішінг. Тому всі повідомлення типу: ви виграли машину, чи ваш кредит оформлено та перейти за посиланням - одразу просто видаляти.

- а ще гроші з вашої картки может поцупити вірус. Просто потрапляє вірус на комп'ютер, він краде всі дані які знаходяться на жорсткому диску комп'ютера і як правило там можуть бути паролі від банку.
Тому не зберігайте на комп'ютері жодних паролів, а для більшої надійності я рекомендую користуватись клієнт-банками для смартфонів, і тоді в разі якщо зловмисник захоче вкрасти ваші гроші через комп'ютер, банк побачить що це для вас нетипова активність і він швидше за все цю версію зупинить.

- І останнє просто будьте уважними та краще всю інформацію щодо вашої картки перевіряйте безпосередньо в банку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як захиститися від непрофесійності, солдафонства, дурості банківських клєрків ? Від незнання ними законодавчої бази, надання ними переваги своїм відомчим інструкціям перед законодавством України, бездумних посилань на свої придумані ними вказівки, вимагання довідок на довідку, елейного навязування дурних і непотрібних послуг, перешкоджання у розриві з ними договорів ? Кожен банкір, по своїй суті, то жид-лихвар !
Відповісти
Останні новини
Як захистити гроші від шахраїв: 4 простих правила від банкіра
09 червень, 2020, 20:17